Samsunspor Eski Başkanı Ölmez‘den Çarpıcı Açıklamalar

Eski Samsunspor Kulübü başkanlarından işadamı Adnan Ölmez, "5 yıl önce Samsunspor Kulübü Başkanı olduğum dönemde, Türkiye Futbol Federasyonu‘nun bir üyesinin şike teklifini gündeme getirmiş, olay üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulu ve TFF‘nin kurduğu komisyon beni haklı göstermesine rağmen olay örtbas edilmişti" dedi.

"Şike operasyonu" sonrası yaşanan gelişmeleri hayretle izlediğini belirten Adnan Ölmez, 2006 yılında yaşanan "şike teklifi" olayına o günlerde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bazı kulüp başkanları ve yine bazı medya kuruluşlarının sessiz kaldığını hatırlatarak, Türkiye‘de şike olayının yeni bir olguymuş gibi hayretler içinde izlenmesine kendisinin daha çok hayret ettiğini söyledi.

Adnan Ölmez, 23 Nisan 2006 yılında Samsunspor ile Ankaragücü arasında oynanan maç öncesinde Ankara‘da bir otel lobisinde gerçekleşen şike teklifi olayını tanıklarıyla birlikte açıkladıktan sonra TFF‘nin eski federasyon başkanlarından Yılmaz Tokatlı, eski Ankara Baro Başkanı Semih Güven ve A.Ü Hukuk Fakültesi Dekanı Ankara Barosu Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu‘ndan oluşan bir komisyon kurduğunu belirterek, "Bu kurulan komisyonun o yılın ağustos ayında yönetime sunduğu raporda, söylediklerimin

doğruluğuna ilişkin kanaat bildirilmiş, ancak federasyon, imzalı somut belge olmadığını açıklamıştı. Başbakanlık Teftiş Kurulu bu iddiaları inceledi. Haklı olduğum ortaya çıktı ama maalesef olayın üzerine gidilemedi. Federasyonun yönetiminde olan o şahıs kurtarıldı hatta dosyalar rafa kaldırıldı, ben ise bunca şirketi yönetmenin yoğunluğunda mahkeme kapılarında dolaştım. Yüreklice bu olayı deşifre etmenin bedelini böylece ödedim" diye konuştu.

"OPERASYON BİR MİLAT"

Başkanlık yaptığı dönemlerde 100 bin dolara gol yeme, 50 bin dolara da penaltı yaptırma garantisi veren futbolcuların varlığının tartışıldığını anlatan işadamı Adnan Ölmez, "Daha derinlere gidildiğinde neler ortaya çıkar kim bilir? Bence bu operasyon Türk futbol tarihinde bir milattır. Adı şike olaylarına karışan takımların taraftarlarına tavsiyem; bu olaylar karşısında üzülmek yerine kendilerinin bundan böyle aldatılmayacağına olan inançlarını sürdürmeleridir ve temiz futbol Türkiye‘nin geleceğidir"

şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA