Emenike, Türkiye‘den Ayrıldı

Fenerbahçe‘den Spartak Moskova‘ya transfer olan Emmanuel Emenike, Sarı-lacivertli taraftarlara çok şey vermek istediğini; ancak bunu başaramadığını belirtirken, Türkiye‘ye ise bir daha dönmeyeceğini söyledi.

Fenerbahçe‘nin Nijeryalı futbolcusu Emmanuel Emenike‘yi Spartak Moskova kulübüne satmasından sonra, golcü futbolcu sevgilisiyle birlikte Türkiye‘den ayrıldı. Türk Hava Yolları‘na ait bir uçakla Nijerya Milli Takımı kampına katılmak üzere Doha aktarmalı Lagos‘a giden Nijeryalı futbolcu Emenike yolculuk öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kardemir Karabükspor‘dan büyük ümitlerle Fenerbahçe‘ye transfer olan ve bir kere bile forma giyemeden Fenerbahçe‘den Spartak Moskova‘ya transfer olan Emmanuel Emenike, Türkiye‘ye duygusal bir şekilde veda etti. Şike soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü‘nde gözaltında tutulan Nijeryalı golcü Emenike bir daha Türkiye‘ye dönmeyi düşünmediğini söyleyerek, "Önce yaşımla ilgili haberler çıktı, daha sonra polis beni dört gün gözaltında tuttu. Bunlar hayatımda hiç yaşamadığım şeylerdi. Göz altına

sürecinin ardından ayrılma kararı aldım" dedi.

"HAK ETMEDİĞİM ŞEYLER YAŞADIM"

Daha önce Fenerbahçe‘ye gelmekle doğru bir karar verdiğini düşündüğünü ancak yaşadıklarından sonra Rusya‘ya gitme kararı aldığını belirten Emenike, "Hayatımda hiç yaşamadığım şeyleri yaşadım. Fenerbahçe‘ye gelerek doğru bir karar verdiğimi düşünüyordum. Ama önce yaşımla ilgili haberler çıktı, daha sonra polis beni dört gün gözaltında kaldım. Bunlar hayatımda hiç yaşamadığım şeylerdi. Bu yüzden Rusya‘ya gitme kararı aldım" dedi.

"BURADA KAFAM RAHAT DEĞİL"

Gazetecilerin, "İleride Türkiye‘ye dönme ihtimalin var mı? sorusu üzerine golcü futbolcu, "Bir daha Türkiye‘ye gelmeyi düşünmüyorum. Burada kafam rahat değil. Olanlardan dolayı çok üzgünüm. Başkan ve antrenör için oynamak isterdim ama kafam bir türlü rahat olmadığı içinde ayrılmak zorunda kaldım" diye konuştu.

"ELLERİNDE KANIT YOKTU"

Şike soruşturması kapsamında gözaltına alındığı süreci değerlendiren Emenike, "Benim sakat olmadığıma dair ellerinde bir kanıt yoktu. Hiçbir kanıtları yoktu. Avukatım, başkan ikinci başkan hepsi polis tarafından gözaltına alındı. Bu durumdan endişe ettim" ifadelerini kullandı.

"BAZILARI KARİYERİMİ BİTİRMEYE ÇALIŞTI"

Basın mensuplarının, "Türkiye‘yi nasıl bundan sonra anlatacaksın" sorusu üzerine Emenike şöyle konuştu:

"Çok güzel bir ülke. İnsanlar çok iyi. Olumsuz bir şey söylemem bu ülke ile ilgili çok sıcakkanlılar. Ama bazıları benim kariyerimi mahvetmeye çalıştı benim için en doğru karar buydu" diye konuştu.

Kaynak: İHA