Bursaspor Avantaj Elde Etti

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, FC Gomel maçının kolay olmayacağını bildiklerini belirterek, "Rakibimiz iyi kapandı, ilk yarıda şanssız gol yedik.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, rakiplerinin ligde aldığı 10 beraberliğin getirdiği defansif kaliteye daha önce dikkat çektiğini kaydederek, "Maçın kolay olmayacağını biliyorduk. Sonuçta da böyle oldu. İlk devrede rakibi açamadık. iyi kapandılar. Bunun yanında da bir tane yan topta şanssız gol yedik. Devre arasına geride girdik, ikinci yarıda lehimize çevirdik hem de gol yememek zorundaydık. İkinci yarıda iyi tempo yapıp oyunu rakip sahaya yıktık, pozisyon bulduk. Küçük de olsa bize avantaj

sağlayacak iki golü atıp maçı kazanmasını bildik. İkinci maçta rakip gol atmak zorunda olduğu için onlar bu kadar kapalı oynamayacaklar, ikinci maçın bizim açımızdan rahat geçebileceğini düşünüyorum. Ama rakip tabi ki çok mücadele ediyor. O yüzden kolay derken, sıkıntılı bir 90 dakika da çıkabilir. Ben rakibi tebrik ediyorum. iyi bir mücadele ortaya koydular. Özellikle ikinci yarıdaki tempodan dolayı oyunu geriden gelip kendi lehimize çevirdikleri için kendi oyuncularımı da tebrik ediyorum" diye konuştu.

"TARAFTAR NORMALE DÖNMELİ"

Ertuğrul Sağlam, "Taraftarın kafası maçtan çok geçen sezon yaşanan olaylardaydı, siz neler diyeceksiniz" sorusuna ise, "Bizim için taraftar desteği hem kendi motivasyonumuzun artması hem de rakibe baskı açısından çok önemli. Bu gücü iyi kullanmak lazım. Bugünkü gibi o gücü başka yere yönlendirirsek, sahadaki performansa etkili olmuyor, bir anlamı kalmıyor. Taraftarımızın en kısa zamanda normale döneceğine inanıyorum" diye konuştu.

"TUR ŞANSIMIZ VAR"

FC Gomel Teknik Direktörü Oleg Kubarev ise beklenen bir sonuç olduğunu ancak kötü olmadığını kaydederek, "Rakibimiz bizden avantajlıydı. Maçın sonucu duran toplarla belli oldu. Bizim ülkemizde şampiyonluklarda bu kadar tempolu maçlar olmuyor, bu kadar güçlü oyuncular yok. Seçtiğimiz taktiğin güzel olduğunu düşünüyorum, güzel bir gol attık, bizim için iyi bir sonuç. Tur şansımız var diyebilir mi. Bizim amacımız defans yapmaktı. Onu da ilk yarıda yaptık. Bursaspor‘u daha önce canlı seyretmemiştim, çok

tecrübeli, çok kaliteli bir kadroya sahipler. Beklediğimden çok daha iyi çıktı" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA