Trabzonspor, Benfica'ya konuk olacak

Trabzonspor Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında, Portekiz ekibi Benfica'ya konuk olacak!

Geçtiğimiz sezonu 2. sırada tamamlayarak ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil etme hakkı kazanan Trabzonspor’un Avrupa macerası bu gece başlıyor.

Bordo-Mavili ekip, Portekiz futbolunun güçlü takımlarından Benfica ile Estadio da Luz’da karşı karşıya gelecek. TSİ ile 21:45’te başlayacak olan zorlu randevuyu, İsviçreli hakem Stephan Studer yönetecek.

Teknik direktör Şenol Güneş, Portekiz’e 20 futbolcusunu götürdü. Sakatlıkları devameden kaleci Onur Kıvrak, Tayfun Cora, Eren Albayrak’ın yanısıra, hazırlık döneminde formsuz bir görüntü çizen Barış Ataş, Sezer Badur ve Mehmet Çakır ile, yeni transferlerden Sercan Kaya kafileye dahil edilmedi.

Öte yandan futbolda şike soruşturması kapsamında yurt dışına çıkış yasağı koyulan kulüp başkanı Sadri Şener, takımla birlikte Portekiz’e gidemedi.

‘HATA LÜKSÜMÜZ YOK’
Trabzonspor’un teknik direktörü Şenol Güneş karşılaşma öncesi düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: Benfica bize göre daha tecrübeli bir takım. Benfica’yı zorlamak için en önemli özellik olarak daha inançlı olmalıyız. Hata yaparsak rakibimiz bunu affetmez. Zorlu deplasmanda iyi futbol oynayıp karşılığını almak ve alkışlanmak istiyoruz. Güneş şike skandalıyla ilgili soruya ise “Futbol temiz kalmalı. Şike iddiaları futbolun güzelliğini bozuyor. Endüstriyel bakış açısı futbolu kirletiyor” dedi.

Kaleci Tolga Zengin, Lizbon’dan avantajlı skorla dönmek istediklerini belirtirken golcü Henrique ise “Sahaya her şeyimizi koyacağız” diye konuştu.

Elemeler yaramıyor

Benfica önünde Avrupa kupalarındaki 85. randevusuna çıkacak olan Trabzon, 84 maçta 32 galibiyet, 18 beraberlik ve 34 mağlubiyet alırken, 3’üncü kez ön eleme oynayacağı Şampiyonlar Ligi’nde gruplara hiç kalamadı. Bordo-Mavililer, 2004-05’te 2. ön elemede S.Riga’yı 1-1 ve 3-0’lık skorla elemiş, sonraki turda D.Kiev’i deplasmanda 2-1 yenmiş, rövanşta 2-0 mağlup olup gruplara kalamamıştı. 2005-06’da ise Kıbrıs Rum Kesimi’nden Anortosis’e 3-1 ve 1-0’lık skorlarla elenmişti.

Avantaj için oynayacağız

Genel Sekreter Hasan Yener, Benfica’nın zor bir takım olduğunu belirterek, “Biz de büyük takımız. Deplasmanda kapasitemizin tümünü sahaya yansıtırsak ikinci maç için avantaj yakalayacağımızı düşünüyorum. Bu yıl Trabzonspor olarak Avrupa’da olmak için yapmamız gereken her şeyi yapmaya çalışacağız” dedi. Yener, liglerin ertelenmesi konusunda ise “Olayların açığa çıkması için belli bir zamana ihtiyaç var” ifadesini kullandı.

BENFİCA - TRABZONSPOR

STAT: Estadio da Luz
SAAT: 21:45
HAKEMLER: Stephan Studer, Manuel Navarro, Sandro Pozzi (İsviçre)

BENFİCA: Artur, Andre Almeida, Luisao, Javi Garcia, Garay, Emerson, Gaitan, Aimar, Witsel, Cardozo, Saviola
TEKNİK DİREKTÖR: Jorge JESUS

TRABZONSPOR: Tolga, Celustka, Glowacki, Giray, Serkan Balcı, Alanzinho, Zokora, Colman, Burak, Adrian, Paulo Henrique
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol GÜNEŞ