Şampiyon Atletler Vali Ayvaz’I Ziyaret Etti

Mardin Atletizm Spor Kulübü sporcuları, SODES projesiyle 2010–2011 sezonunda alt yapıda kazandıkları başarılardan dolayı Mardin Valisi Turhan Ayvaz’ı ziyaret etti.

Mardin Atletizm Spor Kulübü sporcuları, SODES projesiyle 2010–2011 sezonunda alt yapıda kazandıkları başarılardan dolayı Mardin Valisi Turhan Ayvaz’ı ziyaret etti.

Mardin Atletizm Spor Kulübü Başkanı Münir Cura ve bir grup sporcuyu makamında kabul eden Vali Ayvaz, spora önem verdiklerini belirterek, son iki yılda atletizm spor kulübünün elde ettiği başarılar ve yetiştirdiği sporcularla Mardin’in gururu olduğunu söyledi.

Mardin Atletizm Spor Kulübü‘nün il dışında Gaziantep ve Adana’da düzenlenen grup müsabakalarında 15 il ve 70 sporcu arasından kız ve erkekler kategorisinde toplam 16 madalya kazandığını belirten Vali Ayvaz, ”Bu madalyalar Mardin’in spor tarihinde atletizmde ilk defa kazanıldı. SODES projesinin desteğiyle ve Mardin Atletizm Spor Kulübü‘nün çalışmaları iki yıldır yapılan çalışmalar sayesinde ilk defa il dışında müsabakaya katılım sağlanmıştır.” dedi

Mardin Atletizm Spor Kulübü Başkanı Münir Cura ise dernek olarak SODES projesinde yeteneklerini keşfettikleri sporcuları il, ilçe ve köydeki sporculara desteği yansıtarak, tecrübeli ve deneyimli antrenörler sayesinde başarılar elde ettiklerini ifade etti.

Dernek olarak hedef belirleyen ve başarıyı arzulayan bir bakış açıları olduğuna değinen Cura, "Özellikle sporcumuz İbrahim Dal‘ın, Gaziantep ve Adana’da toplam bin 500 ve 3 bin metrede krosta 4 madalya alması bizleri sevindirdi. Bu sporcumuz ümit vaat ediyor. Mardin’den Türk milli takımına sporcu yetiştireceğiz.” şeklinde konuştu