Kafkas: Asıl Maç Varşova’Da Olacak

Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme maçında perşembe günü kendi sahasında Polonya’nın Legia Varşova maçı öncesi, "Esas belirleyici maç Varşova’da oynayacağımız ikinci maç olacak." dedi.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme maçında perşembe günü kendi sahasında Polonya’nın Legia Varşova maçı öncesi, "Esas belirleyici maç Varşova’da oynayacağımız ikinci maç olacak." dedi.

    Kamil Ocak Stadyum’unda düzenlenen basın toplantısında konuşan Kafkas, şanslarının eşit olduğunu; burada gol yemeden ikinci maça gitmek istediklerini belirtti.

    Kafkas, "Her iki takım da hazırlık döneminden çıktı. Bu iki takım için de dezavantaj bir durum. Biz kendi sahamızda oynayacağımız maçtan avantajlı ayrılmak istiyoruz. Ama esas önemli olan Varşova’da oynayacağımız maç olacak." diye konuştu.

    Varşova takımın tanıdığını ve son iki maçını izlediğini ifade eden Kafkas, Polonyalı birçok oyuncunun da Türkiye’ye gelip top koşturduğunu ve Polonya’nın Türkiye’ye yabancı bir ülke olmadığını söyledi.

    Maça iyi hazırlandıklarını ve rakibin gücünü bildiklerini aktaran Kafkas, takımda eksik ve cezalı oyuncuların bulunmadığını kaydetti. Polonya’nın en güçlü takımlarından birisi ile oynayacaklarını ve buna göre oynayacaklarını belirten Kafkas, taraftarların da kendilerine destek olmasını istedi. Gol atmaları ve yemeleri durumunda kendilerini desteklemeleri gerektiğini vurgulayan Kafkas, iki kademeli maçlarda akıllı davranmak ve tuzaklara düşmemek gerektiğini bildirdi.

    Legia Varşova Teknik Direktörü Skorza ise, Gaziantepspor‘u buraya gelmeden önce takip ettiklerini, özellikle iç saha maçlarında çok iyi maçlar çıkardıklarına dikkat çekti.

    Gaziantepspor‘un tehlikeli ve güçlü bir takım olarak değerlendiren Maciej Skorza, şöyle devam etti:

    "‘Tabii ki hazırlık döneminden sonra oynayacağımız ilk resmi maç. Bizim açımızdan çok çok önemli bir maç. Böyle bir güçlü takıma karşı bizim yapmamız gereken ilk önce onları durdurmak daha sonra rövanş için avantajlı bir skor elde etmek olacak.

    Gaziantepspor‘un güçlü yönlerini de biliyoruz. Rakibi gelmeden önce takip ettik. Evinde ve taraftarın karşısında oynaması büyük avantaj. Takım bunu kullanmak isteyecektir. Özellikle ikinci ön eleme turunda Gaziantepspor‘un FC Minsk‘i elediği maçları izledik. Bu iki maçta ne kadar kuvvetli olduğunu herkese gösterdi. Biz de bu takımın kuvvetli yönlerini dikkate alacağız. Avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz. En azından gollü bir beraberlik alırsak işimize yaracağını düşünüyorum. Bende şansımızın yüzde 50 olduğunu düşünüyorum."

    Gaziantepspor‘un kendilerinden tek avantajının resmi olarak iki maç yapması ve ilk ön elemeyi geçmiş olması olduğunu ifade eden Skorza, "İki maçı da çok iyi izledik ve değerlendirdik. Özellikle içerdeki maçları çok iyi oynadıklarını gördük. Minsk‘te oynadığı maçı kaybedebilirdi. Ama kaybetmedi ve tur atladı. En çok çekindiğimiz taraf atağa çıkan oyuncuların çok iyi olması. Olcan, Wagner ve Sosa gibi oyunculardan çekiniyoruz. Bu oyuncuların durdurabilirsek bizim için iyi olacak. Bizim için ilk resmi maç olması bakımından da bu maç çok önemli umarım turu atlarız." şeklinde konuştu.