Çerkezköy Güreş Ağası İşlek: Güreşlerimiz Manevi Bir Havada Başlayacak

19. Çerkezköy Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri, 31 Temmuz’da Tepe Emlak Konutları Güreş Alanı’nda yapılacak.

19. Çerkezköy Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri, 31 Temmuz’da Tepe Emlak Konutları Güreş Alanı’nda yapılacak.

Bu yıl 19.’su gerçekleştirilecek olan yağlı güreşlerin başladığı günden itibaren ağalığını yapan İşlek Yapı Market Yönetim Kurulu Başkanı Mesut İşlek, 31 Temmuz tarihinin Ramazan Ayı’nın arefesi olduğunu hatırlatarak, “Güreşler manevi bir ortamda başlayacak.” dedi.

Kendisine ait iş yerinde açıklamalarda bulunan Mesut İşlek, güreşlerin İstiklal Marşı, saygı duruşu ardından da Mısır’dan gelecek sürpriz bir hocanın Kuran-ı Kerim okumasıyla başlayacağını belirterek, “Güreşlerimiz manevi bir havada gerçekleşecek. Her sene olduğu gibi üstüne koyarak devam ediyoruz. Seyirci topluluğu olsun protokol olsun önem veriyorlar. Bu yıl tertip komitesinden oluşturduğumuz güreşlerde, ben deniz güreş ağasıyla beraber, misafirlerimize elimizden gelen rahatlığı sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Güreşlerin ücretsiz izleneceğini dile getiren Mesut İşlek, seyircilere ve konuklarına bir çok ikramda bulunacaklarını ifade etti.

Mesut İşlek, 12 ayrı kategoride 250 pehlivanın güreşeceği bilgisini verirken, her yıl olduğu gibi bu yıl da iddialı perlivanların yer alacağını kaydederek, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri‘nin efsane ismi Ahmet Taşçı’nın da güreşlere katılacağını söyledi.

Soruları da yanıtlayan Mesut İşlek, Türkiye’de ata sporu güreşe bakış açısının sorulması üzerine geçen günlerde 650.’si düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri’ne siyasilerin yakın ilgi gösterdiğini belirterek, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Suat Kılıç’ın organizasyona katıldıklarını hatırlattı.

İşlek, güreşlere her yıl ilginin arttığını da kaydederek, “Tarihi Kırkpınar çok güzel bir ortamda gerçekleşti. Geçen seneye nazaran çok iyi bir katılım vardı. Stat doldu, bir çok kişi de dışarıda kaldı.” dedi.

Minder güreşinde olduğu gibi yağlı güreşe de devlet desteğinin olacağını dile getiren İşlek, dünya üzerinde de bu sporun tanıtımı için çeşitli çalışmaların yapılacağı bilgisini verdi.

İşlek, belediyelere ve halka da bu konuda görevler düştüğünü hatırlatarak, “Güreşte belediyelerimizin alt yapıya yönelmesi gerekiyor. Halk ve belediye birlikte çalıştığı zaman sporcularımıza da önem verdiğimizde de geleceğin Ahmet Taşçılarını yetiştirebiliriz.” diye konuştu.