Trabzonspor, Portekiz‘e Avantaj İçin Uçtu

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarın deplasmanda yapacağı Benfica maçı için Portekiz’e gitti. Borda-mavili kafilede hedef, zorlu deplasmandan tur için avantajlı bir skorla dönmek.

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarın deplasmanda yapacağı Benfica maçı için Portekiz’e gitti. Borda-mavili kafilede hedef, zorlu deplasmandan tur için avantajlı bir skorla dönmek.

    Trabzon Havalimanı’ndan özel uçakla Lizbon’a uçan Trabzonspor kafilesinde teknik heyet, 21 futbolcu, yöneticiler, basın mensupları ve taraftarlar yer alıyor. Bordo-mavili ekipte sakatlıkları devam eden Tayfun, Onur, Eren ve Murat’ın yanı sıra Sercan ve Mehmet Çakır teknik direktör Şenol Güneş tarafından Portekiz’e götürülmedi.

Trabzonspor, yarınki zorlu maç öncesi bugün 19.45’de maçın oynanacağı Estadio da Luz’da zorlu müsabakanın son hazırlığını yapacak ve maç saatini beklemeye başlayacak.

    YENER: TUR İÇİN AJANTAJ ELDE EDECEĞİZ

    Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, bordo-mavili kafile ile Lizbon’a hareketinden önce havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, zorlu deplasmandan tur için avantajlı bir skorla döneceklerine inandığını dile getirdi.

    Yener, şöyle konuştu: “Benfica zor takım ama Trabzonspor olarak biz de büyük kulübüz, büyük takımız. Dolayısıyla orada kapasitemizin tümünü sahaya yansıtırsak iyi bir sonuçla döneceğimizi, ikici maç için avantaj elde edeceğimizi umuyorum. Bu yıl Avrupa’da almak istiyoruz. Bunun için yapmamız gereken her şeyi yapacağız.”

    Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) liglerin başlama tarihi erteleme kararını da değerlendiren Yener, “Futbol Federasyonunun önünde bir süreç var. Bu süreç nedeniyle mutlaka olayların tamamen açığına çıkması için belli zamana ihtiyaç vardı. İşleyen hukuki bir süreç de var. Dolayısıyla bu karar daha çok onların.” görüşlerini dile getirdi.

    Yener, sezon tatilinin uzamasının takımın motivasyonunu etkileyip etkilemeyeceği sorusuna da şu cevabı verdi:

    “Şimdi tabi önceden liglerin başlara süresine göre planladığınız bir program var. Bu programı aksaması veya uzaması mutlaka biraz değişiklik yapar. Ama bizim daha sonra oynayacağımız Avrupa maçlarımızı da düşünürsek biz çalışmalarımıza devam ederiz diye düşünüyorum. Tabi ki bu konuda son kararı Şenol hocamız verecektir. Onun yapacağı programa göre de çalışmalarımıza devam ederiz”

AVRUPA KUPALARINDAKİ 85. RANDEVU

    Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarın deplasmanda Benfica ile karşılaşacak olan Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 85. maçına çıkacak.

Bordo-mavili ekip, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 20 maç, adı UEFA Kupası‘ndan UEFA Avrupa Ligi‘ne çevrilen organizasyonda 44 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası‘nda 12 maç ve UEFA Intertoto Kupası‘nda ise 8 maç oynadı. Karadeniz temsilcisi, Avrupa kupalarında yaptığı 84 maçta, 32 galibiyet, 18 beraberlik ve 34 yenilgi aldı. Bordo-mavililer, söz konusu karşılaşmalarda 116 gol atarken, kalesinde 125 gol gördü.

-HÜSEYİN AVNİ AKER‘DE BÜYÜK ZAFERLER-

    Trabzonspor, Avrupa sınavlarında özellikle Hüseyin Avni Aker Stadı‘nda büyük zaferlere imza attı.

    Bordo-Mavili ekip, 1976-77 sezonunda İngiltere‘nin Liverpool, 1983-1984 sezonunda İtalya‘nın İnter, 1990-91 sezonunda İspanya‘nın FC Barcelona ve 1994-1995 sezonunda Aston Villa gibi takımları sahasında 1-0‘lık sonuçlarla yenmeyi başarmıştı.