Spor Toto 3.Lig

Spor Toto 3. Lig‘in yeni takımlarından Erganispor‘un sahası bakıma alındığı için 4 lig maçını Diyarbakır‘da oynayacağı bildirildi.

Bakıma alınan Ergani İlçe Stadı‘ndaki eksiklerin lige kadar giderilmesinin çok zor olduğu ve Erganispor‘un ligdeki ilk 4 maçını Diyarbakır‘da oynamak için TFF‘ye bildirimde bulunmaya hazırlandığı bildirildi.Başkan Yılmaz, "Şu anki tabloya göre sahanın yetişmesi imkansız. En az 4 hafta iç saha avantajını kullanamayacağız " dedi.

Takımın Spor Toto 3.Lig‘e çıkmasından sonra TFF, Ergani İlçe Stadı‘nın eksiklerinin giderilmesini ve 3.Lig kriterlerine uygun hale getirilmesini istemişti. Ergani ziyaretinde Erganispor‘un şampiyonluğunu kutlayarak, soyunma odaları ve tribünlerin yapılması için Kaymakam Ramazan Yıldırım ve Gençlik Spor İl Müdürü İslam Çetin‘e talimat veren Vali Mustafa Toprak, "Sahayı lige yetiştirin" demişti. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Önce bürokratik engellerden dolayı ihale gecikti, sonra ödeneğin yetersiz

olduğu ortaya çıktı. Daha sonra yapılan ihale ise şartnameye aykırı olduğu için iptal edildi. İkinci ihale zamanında yapıldı ancak çalışmalar ağır işleyince ligin başlamasına 1 ay kala eksiklerin giderilmesi sorun oldu. 12 yıl sonra Spor Toto 3.Lig‘de mücadele edecek olan Erganispor, kendisi dışında gelişen olumsuzluklardan dolayı ilk 4 hafta saha ve seyircisine hasret kalacak.

DİYARBAKIR İÇİN BAŞVURACAK

İlçe Stadı‘ndaki eksiklerin lige kadar giderilmesinin mümkün olmadığını belirten Kulüp Başkanı Rıfat Yılmaz, TFF‘ye ikinci saha bildiriminde bulunacaklarını açıkladı. Öncelikle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile görüşeceklerini ifade eden Yılmaz," Kimseyi suçlamak istemiyoruz. Maalesef Türkiye‘de bürokrasi böyle işliyor. Biz bu filmi aylar önce gördük. İlgilileri çok uyardık,kaymakam bey de çok uğraştı. Süreci bir türlü doğru işletemedik. Gelinen durumda stadın lige yetişmesi çok zor. Federasyon soyunma

odalarını ve tribünü şart koşuyor, ortada bir şey yok. En az 4 hafta burada maç yapamayacağız. Diyarbakır‘da oynamak için önce Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile görüşüp, daha sonra TFF‘ye başvuracağız " dedi.

Kaynak: İHA