Popülizm yapıyorsun ama bunu artık insanlar yemez

Yazar Rasim Ozan Kütahyalı ile Spor Hukuku Uzmanı Avukat Metin Ünlü katıldıkları bir programda hararetli tartışmalar yaşadı. Türk futbolu üzerine tartışılan programda, Ünlü Kütahyalı'ya, "Sen hukukçu olmadığın için bu konularda çok fazla akıl yürütme" dedi. Kütahyalı ise Ünlü'ye, "Popülizm yapıyorsun ama bunu artık insanlar yemez" diye çıkıştı.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Ertem Şener'in sunduğu Türk Futbolu Mahkemede programının dünkü bölümüne Yazar Rasim Ozan Kütahyalı, Ressam Bedri Baykam, Spor Hukuku Uzmanı Avukat Metin Ünlü, eski Futbol Federasyonu Başkan Vekili Kemal Kapulluoğlu ve Doçent Doktor Mahmut Kaşıkçı konuk oldu. Türk futbolunun detaylıca tartışıldığı programda hararetli tartışmalar yaşandı.

Avukat Metin Ünlü, etik kurulundan bahsederek, "Etik kurulu danışma kuruludur. Mütala verir, kara vermez. Futbol Federasyonu Başkanı ben karar veririm diyor. Hayır efendim senin karar verme yetkin yok. Etik kuruluna müracaat edersiniz, o konu hakkındaki görüşünü alırsınız, o görüşe ister katılırsınız, ister katılmazsınız, ister ciddiye almazsınız ve bu işi yapacak yargılama makamını da ikiye ayıramazsınız. Önce Futbol Federasyonu'nun bu düzenlemeyi yapması lazım. Bu yargılama gömleğini üzerinden çıkarıp atması lazım" açıklamalarında bulundu.

Kütahyalı araya girerek, "Hocam milyonlarca insan soruyor, idari kararı kim verecek?" diye sordu ve program Ünlü ile Kütahyalı'nın el kol hareketlerini de devreye soktukları hararetli bir tartışmaya sahne oldu

Ünlü: "Müsade buyurun."

Kütahyalı: "Millet anlamıyor."

Ünlü: "Müsade buyurursanız anlatıyorum."

Kütahyalı: "Ama insanların dinlemesi için..."

Ünlü: "Ama sen girersen... Buyur sen anlat o zaman."

Kütahyalı: "Hayır hocam anlat da..."

Ünlü: "Susmuyorsun ki anlatayım."

Kütahyalı: "Ya deminden beri sus sus..."


"Bir dakika insanları aydınlatıyorum ve sonuç itibariyle PFDK'nın bu kararı vermesi lazım. En sonunda kararı verecek tek mercii var. Etik kurulu bir mütala yazar verir o kadar. Mevzuatımıza göre yönetim kurulu verir ve en son karar mercii anayasamızın 59. maddesindeki TFF tahkim kurulu kararıdır."

Bunun üzerine Şener Ünlü'ye "Etik kurulu şu anda onu yapmıyor mu?" diye sordu.

Ünlü, "Hayır" yanıtını verdi.

Kütahyalı da, "O inceleme yapar" diyerek yanıta dahil oldu.

Buna karşılık Ünlü Kütahyalı'ya, "Sen hukukçu olmadığın için bu konularda çok fazla akıl yürütme" dedi.

Kütahyalı: "Akıl yürütmüyorum" diyen Kütahyalı ile Ünlü arasında gerginlik sürdü:

Ünlü: "Hukuk formasyonuna sahip olmadığın içinde..."

Kütahyalı: "Ben hukuk okudum o ayrı da..."

Ünlü: "Okumak başka, o formasyona sahip değilsin."

ERCAN SAATÇİ BAĞLANDI, PROGRAM DAHA DA HARARETLENDİ

Yorumcu-Yazar Saatçi" href="https://www.beyazgazete.com/ercan-saatci.html">Ercan Saatçi'nin programa telefonla bağlanması üzerine tartışma daha da hararetlendi. Fenerbahçe'yi ve Aziz Yıldırım'ı savunan Saatçi'ye Kütahyalı karşılık verdi.

Bedri Baykam Saatçi'ye, "Fenerbahçe şike yapmış, örgütlüymüş büyük entrikalar dönmüş. Bu ne beceriksiz örgütmüş ki, iki kere son maçta 25 milyon kişiye hayatının en kötü gününü yaşattı, şampiyon olamadı, iki kere final kaybetti" dedi.

Araya giren Kütahyalı, "Onun travmasıyla belki de bu sene bunlar oldu" diye konuştu.

Baykam konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu sene hatırlatıyorum, Beşiktaş, Galatasaray, Antep, Buca, Karabük maçı. bunlarIn her birinde kaç kere kalp krizi geçiriyorduk bunları izlerken."

Saatçi bunun üzerine, "Ben son 17 maçın 17'sinde de kalp krizi geçiriyordum" dedi.

Baykam buna karşılık, "Bu nasıl beceriksiz bir örgüt ki, şu şampiyonluğu bile hala örgütsel iş yapıyorsa, son maçta dördü çalıyor. Demek ki herkes oskarlık" ifadelerini kullandı.

Ercan Saatçi, "Biraz sakin olmamız gerekiyor. Basında çıkan her şeye inanmamak gerekiyor. Sakin olmakta fayda var. Ben Fenerbahçenin şike yaptığına inanmıyorum çünkü 17 maçta da kalp krizi geçiriyordum, bu nasıl şike" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Kütahyalı Saatçi'ye, "Peki hiç bir Fenerbahçeli yönetici mi illegal işlere girmemiştir" diye sordu.

Ünlü, "Onları nereden bilsin adam ya" diye Kütahyalı'ya çıkıştı.

Şener de, "Onları karıştırmayalım" diyerek araya girdi.

Buna karşılık Kütahyalı, "Soruyorum siz niye karışıyorsunuz" dedi.

Tartışma giderek alevlendi.

Ünlü: "Sen burada yargılıyorsun, hakkın yok senin yargılamaya."

Kütahyalı: "Bak popülizm yapmayın."

Ünlü: "Biz popülizm yapmıyoruz."

Kütahyalı: "Popülizm yapıyorsun. Sen haklı olarak şu an hassas 25 milyon taraftara popülizm yapıyorsun ama bunu artık insanlar yemez."

Program boyu tartışmalar devam ederken Sunucu Şner de, programı kapatmakta zorlandı.