Dünyanın En Hızlı Windsurfçüleri 5. Kez Alaçatı‘da

Dünyada ilk kez kurulan ulusal Windsurf Ligi‘ne de adını vererek, windsurf sporuna verdiği desteği yeni bir boyuta taşıyan Pegasus Airlines sponsorluğunda bu yıl 5. kez Alaçatı‘da düzenlenecek PWA Windsurf Dünya Kupası ve Surf‘n Sound Spor ve Müzik Festivali, tanıtım toplantısı Ortaköy The House Cafe‘de gerçekleştirildi.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Pegasus Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Sportworks ajans başkanı Kutlu Torunlar ile dünya sıralamasında 5. sırada yer alan Çağla Kubat ve Pegasus Türkiye Ligi lideri Bora Kozanoğlu‘nun katılımlarıyla düzenlenen toplantıda Windsurf sporuna verilen önemin altı bir kez daha çizildi.

Windsurf‘e verdiği desteği PWA Dünya Kupası yarış sponsorluğundan, Pegasus Windsurf Ligi olarak yurt geneline taşıyan Pegasus Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, "Türkiye‘de havacılığı değiştirdiğimiz gibi spor başta olmak üzere birçok alanda değişimi başlatmak Pegasus Kültürü‘nün misyonudur. Biz 5 yıl önce Türkiye Yelken Federasyonu, Alaçatı Belediyesi ve bu konuda deneyimli Sportworks önderliğinde yola çıktığımız zaman bu organizasyona belli bir katma değer katacağımızı düşünmüştük ama

açıkçası PWA Windsurf Dünya Kupası‘nın Türkiye‘de, Pegasus ana sponsorluğunda bu kadar uzun dönemli ve büyük boyutta bir platform haline dönüşeceğini ve windsurf sporunun Türkiye‘deki gelişimine bu kadar büyük imza atacağımızı hayal edememiştik. . Windsurf Dünya Kupa sponsorluğumuzu Lig sponsorluğuna da taşıdık. Pegasus Windsurf Ligi ile yine bir ilke imza attık. Bu destekle hem "Windsurf‘ü geniş kitlelerin hakkı olan bir spor" haline getirmekten, hem de Alaçatı‘yı bir windsurf cenneti olarak,

dünya basınına taşımada büyük pay sahibi olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

TYF Başkanı Nazlı İmre ; uzun süreli projelerin başarı getirdiğini belirterek ana sponsor Pegasus Airlines ve Organizatör Sportworks‘e teşekkür etti.

Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise, "Alaçatı bir windsurf cenneti ve 5. Kez Dünya Şampiyonasına evsahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz, herkesi 8-13 Ağustos tarihlerinde Alaçatı‘ya bekliyoruz" dedi.

Şu anda Dünya sıralamasında 5. Sırada yer alan Çağla Kubat , bu yıl hedefinin ilk 3‘de yer almak olduğunu, Türkiye‘ye ilk defa bir madalya kazandırmak istediğini söyledi.

Pegasus Airlines Surf & Sound Spor ve Müzik Festivali bünyesinde, Türkiye Yelken Federasyonu 2011 faaliyet programında yer alan, Profesyonel Windsurf Birliği‘nin (PWA) Windsurf Dünya Kupasının 6. ayak yarışları Çağla Kubat Windsurf Academy‘de 8-13 Ağustos tarihlerinde Alaçatı Belediyesi desteği ve Sportworks organizasyonu ile gerçekleşecek.

PWA Windsurf Dünya Kupası Alaçatı yarışlarına, erkeklerde Slalom Dünya Şampiyonu ve Dünya Hız Rekortmeni Antoine Albeau, 12 kez Dünya Şampiyonu Björn Dunkerbeck, kadınlar da 2011 Tur Lideri Sarah Quita Offringa, 2010 Dünya Şampiyonu Karin Jaggi, 2010 2. Valerie Arrighetti‘nin de yer aldığı 35 ülkeden 64 erkek 21 kadın toplam 85 sporcu katılacak.

Dünya Kupası‘nı takip eden sporcularımız Enes Yılmazer, Çağla Kubat ve Lena Aylin Erdil de PWA Windsurf Dünya Kupası‘nda 55 bin euroluk ödül için mücadele edecek. Yarışlara ayrıca Pegasus Windsurf Ligi‘nde erkeklerde ilk 6 sırayı elde eden sporcular, kadınlarda ise lige katılan tüm sporculara katılım hakkı sağlanacak.

Çağla Kubat Windsurf Academy‘de 8 Ağustos Pazartesi günü kayıt işlemleri ve ilk yarışlarla başlayacak Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası‘nda yarışlar hafta boyunca devam edecek ve 13 Ağustos Cumartesi günü ödül töreni ile sona erecek.

25 Şubat‘da Vietnam‘da başlayan 7 ayaklı PWA Dünya Turu‘nda Kadınlar Kategorisinde final yarışları Alaçatı‘da gerçekleşirken, Erkekler kategorisinde şu anda Fuerteventura‘da devam eden yarışlardan sonra şampiyonluk mücadelesinde kozlar Alaçatı‘da paylaşılacak.

Kaynak: İHA