Arjantin Teknik Direktörü Batista Kovuldu

Uruguay‘ın şampiyonluğuyla tamamlanan Copa America‘da favori gösterilmesine karşın büyük bir hayal kırıklığı yaşatan Arjantin Milli Takımı‘nda fatura teknik direktör Sergio Batista‘ya kesildi.

Henüz 1 yıl önce futbol dünyasının efsane ismi Diego Maradona‘dan Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörlüğü görevini devralan Sergio Batista, takımının favori gösterildiği ve ev sahipliği yaptıkları Copa America‘da yarı finali dahi göremeyince koltuğunda oldu. Konuyla ilgili olarak Arjantin Futbol Federasyonu‘ndan yapılan açıklamada, federasyon yönetim kurulunun, 48 yaşındaki teknik adamla yollarını ayırma kararı aldıkları ifade edildi.

Sergio Batista 27 Temmuz 2010 tarihinde Maradona‘nın yerine göreve getirilmişti.

Kadrosuna Lionel Messi, Carlos Tevez ve Gonzalo Higuain gibi çok önemli yıldızları barındıran Arjantin‘in ev sahibi olduğu turnuvada beklentilerin çok uzağında kalması ve çok önemli yıldızları barındıran Arjantin‘in ev sahibi olduğu turnuvada beklentilerin çok uzağında kalması ve ezeli rakipleri Uruguay‘a çeyrek finalde elenmeleri tüm şimşeklerin Batista üzerine çevrilmesine neden olmuştu.

2011 Copa America Şampiyonu finalde Paraguay‘ı 3-0 gibi net bir skorla deviren Uruguay olmuştu. Uruguay tarihinde 15. kez bu zafere ulaşarak toplamda ezeli rakibi Arjantin‘i geçmeyi başarmıştı.

Kaynak: İHA