Yıldırım, 'Bu federasyon tam bir o...ç...'

Şike soruşturması kapsamında tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderilen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırm'ın teknik takibe takılan görüşmeleri şok etkisi yarattı. Yıldırım'ın, Mümtaz Karakaya'ya federasyondan dert yandığı ve bir konuşmasında "Bu federasyon tam o...ç..." dediği ortaya çıktı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tutuklandı (Son Detaylar)

Türkiye'yi sarsan şike soruşturması kapsamında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a emniyette sorulan ve cevaplamadığı soruların sorgusu sırasında önüne sunulan teknik takibe takılan konuşmalardan biri dudak uçuklatacak cinsten. 2 Mayıs 2011 tarihinde oynanan ve 0-0 berabere biten Ankaragücü-Karabükspor maçı oynanırken Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Mümtaz Karakaya arasında geçen konuşmada Başkan Yıldırım'ın Türkiye Futbol Federasyonu ve Federasyon Başkanı Mahmut Özgener için ağır hakeretler içeren ifadeler kullandığı dikkat çekiyor. Söz konusu konuşma şöyle:

AZİZ YILDIRIM:
Şimdi maçı seyrediyorum. Orta hakem Trabzonlu...

MÜMTAZ KARAKAYA:
Doğru... Serkan Çınar...

AZİZ YILDIRIM: Geçen hafta da aynı b... yediler. Bu federasyon tam o... ç... Oğuz Sarvan da... Yarın ana avrat girerim yalnız bak kamuoyunda... S...M öyle federasyonu da federasyon başkanını da... O... ç... ya.

TÜP KAFANIN YAPTIĞINA BAK

Emniyetin teknik takibine takılan en ilginç diyaloglardan biri de Aziz Yıldırım ile Mahmut Özgener arasındaydı. Federasyon Başkanı Özgener konuşmasında, Yıldırım Demirören ile ilgili 'Tüp kafanın yaptığına bak' ifadelerini kullandı.

GELSİN DE HEPSİNE GEÇİREYİM
Aziz Yıldırım'ın da kayıtlara altına alınan belgelerde, "Külüplere yazı gönderdik. Adnan'ı aradım. Bulamadım. Gelsin, gelsin de hepsine bir geçireyim de akılları başına gelsin" dediği öğrenildi. Bu konuyla ilgili sorulara Aziz Yıldırım emniyette cevap vermedi.

TURKCELL'DEN RANDEVU AL!

Aziz Yıldırım'ın emniyetteki belgelerde Turkcell ile iletişime geçmek istediği de yer aldı. Yıldırım sekreterine, "Turkcell'den Süreyya Ciliv var ya... Ondan bana bir randevu al" dediği sekreterinin de, "Arıyorum şimdi efendim" dediği öğrenildi.

SORU: DİNLENDİĞİN İÇİN Mİ GÖRÜŞTÜN

Sekreteri daha sonra görüşmeyi ayarlar. Aziz Yıldırım'a emniyette bununla ilgili, "Teknik takibe takıldığınız için mi Turkcell ile randevu ayarladınız" diye sorulur.