Mehmet Akif Pirim Turnuvası Sona Erdi

Olimpiyat şampiyonu Mehmet Akif Pirim adına Rize‘de düzenlenen, 1. Uluslararası Scholl Boys Mehmet Akif Pirim Minikler Grekoromen Güreş Turnuvası sona erdi.

Olimpiyat şampiyonu Mehmet Akif Pirim adına Rize‘de düzenlenen, 1. Uluslararası Scholl Boys Mehmet Akif Pirim Minikler Grekoromen Güreş Turnuvası sona erdi.

Türkiye’nin birinciliği ile sona eren ve ilk kez Uluslararası Güreş Federasyonu‘nun faaliyet programı çerçevesinde düzenlenen turnuvaya Türkiye’nin yanı sıra Irak ve Gürcistan Milli Takımları katıldı.

Dün başlayan müsabakalar, bugün yapılan finallerle sona erdi. Rize protokolünün yoğun ilgi gösterdiği müsabakaların açılış seremonisine Rize Valisi Seyfullah Müftüoğlu, Çevre Eski Bakanı ve Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, olimpiyat şampiyonu Mehmet Akif Pirim ve çok sayıda idareci, bürokrat ve güreş sever katıldı.

Mehmet Akif Pirim yaptığı açıklamada, FİLA’da bu kategoride yapılan ilk turnuva olduğunu ileriki yıllarda, katılımın daha fazla olmasını ümit ettiğini belirterek, "Diğer ülkelere de örnek teşkil edeceğini umuyorum. Hayattayken, adıma böyle bir turnuva düzenlendiği için mutluyum. Emeği geçenlere özellikle Türkiye Güreş Federasyonu yönetim kuruluna, Rize Gençlik Spor İl Müdürlüğü‘ne ve Türkiye Güreş Federasyonu Genel sekreteri R. Maria Yakşi hanımefendi’ye katkılarından dolayı müteşekkirim.” dedi.

Güreş il Temsilcisi Adem Özdemir ise yaptığı açıklamada, Türkiye Güreş Federasyonu ile FILA`nın 2010-2011 faaliyet programında yer alan Uluslararası School Boys Mehmet Akif Pirim Grekoromen Güreş Turnuvası`nın önemli bir başlanğıç olacağını söyledi.

Rize 2 Mart Spor Salonu‘nda yapılan turnuvanın gelecek yıllarda daha büyük boyutlarda olacağını belirten Özdemir, "Turnuvaya Gürcistan‘dan 12, Irak`tan 6, Türkiye`den ise 37 olmak üzere toplam 55 sporcu katıldı. 14-15 yaş grubunda sporcular yarıştı. Dünyada ilk kez FILA bu yaş grubunu kabul etti ve ilk kez bu müsabakalar Rize‘de yapılıyor. Daha önce yaptığımız Mehmet Akif Pirim güreş turnuvalarını bu yıl uluslararası düzeye taşıdık ve ilk kez statü kazandı, bu olay Rize için çok büyük bir kazanım." dedi.

Centilmence geçen müsabakalar sonrasında sıkletlerinde ilk üç dereceyi alan sporcular ve takım klasmanı ise şöyle oluştu.

32 Kilo

1. Abladze Leri (Gürcistan), 2. Ensar Ataday (Türkiye), 3. Musa Şahin Ve Bünyamin İmece (Türkiye)

35 Kilo

1. Enes Fırat Bayrak (Türkiye), 2. Yavuz Akbaş (Türkiye), 3. Ahmet Sucu (Türkiye), 3. Meladze Tornike (Gürcistan)

38 Kilo

1. Taha Osman Avcı (Türkiye), 2. Shavadze Nodar (Gürcistan), 3. İsa Arslan (Türkiye), Erkan Ergen (Türkiye)

42 Kilo

1. Iraklı Svadze (Gürcistan), 2. Mehmet Çeker (Türkiye), 3. Recai Ay (Türkiye), Fikret Keser (Türkiye)

47 Kilo

1. Ümit Kırçiçek (Türkiye), 2. Makaradze Mindia (Türkiye), 3. Abdurrahman Güner (Türkiye), Salih Aydın (Türkiye)

53 Kilo

1. Oğuzhan Demir (Türkiye), 2. Selim Kozan (Türkiye), 3. Emircan Demirer (Türkiye), Tolga Aydın (Türkiye)

59 Kilo

1. Oğuzhan Yalçın (Türkiye), 2. Chlaıdze Gıga (Gürcistan), 3. Bolkvadze Mindia (Gürcistan), Arif Erdoğan (Türkiye)

66 Kilo

1. Süleyman Delihasan (Türkiye), 2. Shavadxe Nukri (Gürcistan), 3. Murat Çevik (Türkiye), Müslüm Alis (Türkiye)

73 Kilo

1. Burak Ünal (Türkiye), 2. Berkan Albayrak (Türkiye)

85 Kilo

1. Kokoladze Gıga (Gürcistan), 2. Emre Can Osman (Türkiye), 3. Cemal Kavrak (Türkiye), 3. İbrahim Tıgcı (Türkiye),

TAKIM KLASMANI

1. Türkiye: 97 Puan

2. Gürcistan: 74 Puan

3. Irak: 21 Puan.