Copa America Şampiyonu Uruguay

Copa America 2011 Finalinde Uruguay, Paraguay‘ı 3-0 mağlup ederek kupayı kaldıran taraf oldu.

Maça hızlı başlayan ve rakip kalede etkisini hissettiren Uruguay, 11. dakikada golü buldu. Paraguay savunmasının bir türlü uzaklaştıramadığı topu ceza sahası içinde şık bir biçimde kontrol eden Suarez‘in vuruşu yan direğe çarpıp ağlara gitti. Golden sonra da etkili gözüken ve orta sahada kaptığı toplarla gol arayan Uruguay 41‘de farkı 2‘ye çıkardı. Paraguay savunmasının hatasını iyi değerlendiren Arevalo‘nun pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Forlan, düzgün bir vuruşla skoru 2-0‘a taşıdı.

Zaman zaman sert faullere sahne olan ilk yarı Uruguay‘ın 2-0‘lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda oyuna ortak olmak isteyen Paraguay 54. dakikada gole çok yaklaştı. Valdez‘in çektiği sert şut üst direkte patladı ve Paraguay farkı 1‘e indirme şansından yararlanamadı. 90. dakika bir kez daha sahneye çıkan Forlan kapanış golüne imza attı. Suarez‘in şık kafa pası sonrası kaleciyle karşı karşıya kalan Forlan, açıyı kapamaya gelen Villar‘ın yanından topu ağlara yolladı. Mücadeleyi 3-0 kazanan Uruguay, Copa America‘da şampiyonluğa uzandı.

Copa America tarihinde 15. kez mutlu sona ulaşan Uruguay, 14 şampiyonluğu bulunan Arjantin‘i geride bıraktı ve kupayı en çok kazanan takım unvanını tek başına eline geçirdi. En son ev sahipliği yaptığı Copa America 1995‘i kazanan Uruguay 16 yıllık özlemi sona erdirirken, bu kupayı iki kez kazanan Paraguay ise 22 yıllık özlemine son veremedi.

Bu arada Uruguay‘da, Galatasaray‘ın yeni transferi Muslera, Fenerbahçe‘nin savunma oyuncusu Lugano mücadeleye 11‘de başlarken, Kayserispor‘un yeni transferi Riveros ise Paraguay adına 11‘de yer aldı.

Kaynak: İHA