Başbakan Erdoğan: Olimpiyat Bayrağı Türkiye’De İlk Kez Trabzon’Da Dalgalanıyor

Trabzon‘un ev sahipliğinde yapılacak 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) için Hüseyin Avni Aker Stadyumu‘nda görkemli bir açılış töreni düzenlendi.

Trabzon‘un ev sahipliğinde yapılacak 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) için Hüseyin Avni Aker Stadyumu‘nda görkemli bir açılış töreni düzenlendi.

    Törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, olimpiyat bayrağının Türkiye’de ilk kez Trabzon’da dalgalanıyor olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.

    Başbakan Erdoğan, Avni Aker Stadı’ndaki açılış töreninde sözlerine başlarken, son günlerde terörle mücadelede şehit düşen güvenlik mensupları için herkesi 1 dakikalık saygı duşuna davet etti.

    Erdoğan, Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) Birliği Başkanı Patrick Hickey’in konuşmasına başlarken Norveç’teki saldırılarda hayatını kaybedenlerin acısını paylaştığını belirterek, 1 dakika saygı duruşu daveti yapmasındaki nezaketinden dolayı teşekkür etti.

    "Müzik, edebiyat ve sanat gibi sporun da evrensel bir dili olduğunu" ifade eden Erdoğan, "Bu dil sevgini, başarının bütün sınırları aşan ve insanları kucaklaştıran bir dildir. Spor alanındaki rekabet gücün değil; zarafetin, inceliğin göstergesidir." dedi.

    Türkiye’nin son yıllarda spor alanında yaptığı yatırımlar ve elde ettiği başarılarla büyük onur duyduğunu anlatan Erdoğan, EYOF için Trabzon’a yaklaşık 500 milyon liraya varan yatırım yapıldığını belirtti.

    Erdoğan, Türkiye’nin bu zaman kadar uluslararası birçok organizasyona başarı ile ev sahipliği yaptığını, önümüzdeki dönemlerde de yine bir çok uluslar arası organizasyona ev sahipliği yapacağına işaret etti.

    Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Erdoğan, "Başarıya giden bu yolda bizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum." dedi.

    EOC Birliği Başkanı Patrick Hickey de, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Hickey, genç sporculara da fair-play ruhu içerisinde mücadele etme önerisinde bulundu.

    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da, konuşmasında, "Bu gecenin zadece Trabzon açısından değil Türkiye açısından da çok çok büyük önemi ve anlamı var. Cumhuriyet tarihimizde olimpiyat meşalesi ve barağı ilk kez Türkiye’mize giriş yapmış oluyor." diye konuştu.