Süreyya Ayhan Başbakanın Hediye Ettiği Evi Alamıyor

2003 Dünya Atletizm Şampiyonası‘nda ikinciliği kazanan Süreyya Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın hediye ettiği evin tapusunu almak için uğraşıyor.

2003 yılında Fransa‘da düzenlenen 2003 Dünya Atletizm Şampiyonası‘nda ikinci olarak gümüş madalya kazanan Milli Atlet Süreyya Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın kendisine hediye ettiği evin tapusunu almak için uğraşıyor. Evi almak için girişimlerde bulunduğunu belirten Ayhan, "2003 yılında Paris‘te yapılan şampiyonada Sayın Başbakanımız bize Ankara‘da bir ev hediye etti. Fakat o günden bu yana hala tapumuzu almış değiliz" dedi.

Kendisine hediye edilen evin Ankara Büyükşehir Belediyesi Metropol A.Ş‘ye ait olduğunu anlatan Süreyyah Ayhan, evin tapusunu almak için görüşmeye gittiğinde, tapu verilemeyeceğinin söylendiğini belirterek, "Biz de doğal olarak ‘Sayın Başbakanımız bu bize hediye etti. Neden bu evi alamıyoruz?‘ diye soruyoruz. Herhangi bir cevap veremiyorlar. Bizde 4 yıldır sürekli girişimlerde bulunduğumuz halde hala tapuyu almış değiliz" diye konuştu.

Antalya‘da eşi Yücel Kop ve 2.5 yaşındaki oğlu Yücelcan ile yaşayan Süreyya Ayhan, "Birçok sıkıntı yaşadık. Elektriğimiz kesildi. Hala doğalgaz bağlatamıyoruz. Şu an ortada kalmış durumdayız. Bu konuyla ilgili inşallah Sayın Başbakanımız yardımcı olur" dedi.

Kaynak: İHA