Trabzonspor Turu Geçmek İstiyor

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme maçında Benfica gibi zor bir takımla eşleştiklerini ancak turu geçen taraf olmak istediklerini söyledi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri‘nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, 23-30 Temmuz tarihleri arasında Trabzon‘da düzenlenecek olan Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları nedeniyle Benfica ile oynayacakları rövanş maçını İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu‘nda oynamak zorunda kaldıklarını belirterek, "Trabzon‘da büyük bir organizasyon var. Şu anda stat sadece bu organizasyon için düzenlenmiş durumda. 31 Temmuzda oyunlar için yapılacak olan kapanış töreninden sonra 3

Ağustosta yapacağımız maça stadın yetişmesi mümkün değildi. Çünkü yetkililerle yaptığımız görüşmede, bunun yetişmesinin mümkün olmayacağı belirtildi. Bu nedenle UEFA‘ya bildirdiğimiz ikinci stat olan Atatürk Olimpiyat Stadı‘nda maçı oynamak zorunda kaldık. Gerçekten bu bizi bir ölçüde de üzdü. Bura da taraftarlarımızı bu maçı canlı seyretmekten mahrum etmiş olmak bizi gerçekten çok üzdü. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı yaptığımız bu değişiklik nedeniyle taraftarlarımız bizi anlayışla karşılayacaktır.

Bundan kuşkumuz yok. İstanbul‘daki taraftarlarımız da bizi yalnız bırakmayacaktır. Bir sloganımız var, ‘Bize her yer Trabzon‘ diye. Bunu İstanbul‘da da bir kez daha sergileyeceğiz. Taraftarlarla yaptığımız kombine kart sözleşmelerinde, ‘Kombine kartlar sadece Trabzon‘da geçerlidir‘ diye bir hüküm var. Yeni şiddet yasasıyla ilgili bazı hükümlerde buna engel. Kombine kartlar üzülerek söylemek isterim ki bu maçta geçerli olmayacak" dedi.

"TRANSFER DÜŞÜNMÜYORUZ"

Kadrolarının kalitesi nedeniyle takıma yerli oyuncu katmakta sıkıntı yaşadıklarını belirten Yener, "Trabzonspor‘un kadrosuna katmak istediği yerli oyuncular belki olabilir diye düşündük. Ama şu anda kadromuzun kalitesini düşündüğünüzde katabileceğimiz yerli oyuncuyu bulmakta büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bizim asıl sorunlarımızdan biri bu. Yabancı kontenjanımız şu anda büyük ölçüde sıkıntılı. Çünkü 10 yabancı da bulundursanız bunun ancak 8‘ini kadroya alabiliyorsunuz. Bu bakımdan şu anda yabancı transferiyle

ilgili bir şey söylemek mümkün değil" şeklinde konuştu.

"TURU GEÇEN TARAF OLMAK İSTİYORUZ"

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme maçında eşleştikleri Benfica‘nın çok köklü bir taktım olduğunu söyleyerek, "Gerek oyuncu kadrosu gerekse bütçesiyle Avrupa da önde gelen kulüplerden bir tanesi. Geçen yıl UEFA‘da yarı final oynamıştı. Bu bakımdan zor bir takımla eşleştiğimizi biliyoruz. Öncelikli hedefimiz Şampiyonlar Ligi‘ne kalabilmek ama olmazsa Avrupa ligine kalabilmek. Umut ediyorum ki turu geçen taraf biz oluruz" ifadelerini kullandı.

Yener, forvet oyuncusu Murat Tosun‘nun sakatlığı nedeniyle Alymanya‘da tedavi gördüğünü ifade ederek, "O bakımdan şu anda futbolcunun sağlık durumu önemli. Tabi ki sağlık sorunlarını aşarsa Murat bizim çok değer verdiğimiz oyunculardan bir tanesi. Şu anda sağlık sorunlarıyla ilgileniyoruz ve o bizi engelliyor" yorumunda bulundu.

Kaynak: İHA