Şenol Güneş: "Havuz Kirliyse Yaşama Şansınız Yoktur"

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, kazanmak için hileye başvurmanın ne spor, ne ahlak, ne de insanlığa yakışacağını belirterek, "Havuz bulanık ve kirliyse yaşama şansınız yoktur" dedi.

TSYD Trabzon Şubesi‘nin düzenlediği "Oyunlardan Olimpiyatlara Trabzon ve Spor Turizmi-3" konulu panele, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, EYOF 2011 Koordinatörü Nihat Doker, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız ve TSYD Trabzon Şube Başkanı İhsan Öksüz katıldı.

Teknik direktör Şenol Güneş, panelde Trabzon 2011 oyunlarına yönelik ve ülke gündemini sarsan şike olayları ile ilgili olarak önemli mesajlar verdi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzon‘da olimpiyatlar kapsamında çok büyük tesisler yapıldığını belirterek, "Çocukluk yıllarımda deniz kenarında kumsallarda ve mahalle arasındaki beton zeminde spor yaptık. Değişen dünyada, değişen kentlerde, neler olabileceğinin çok açık bir göstergesi Trabzon‘da yaşanıyor. Bu organizasyon şehrimizin ve ülkemizin tanıtımı için olağanüstü bir organizasyon olacak. 4 bin yıllık tarihi olan şehirde 4 bin sporcu ağırlayacağız" dedi.

Spor müsabakalarında galibiyetin yanında mağlubiyetin de olduğunu belirten Güneş, sözlerine şöyle devam etti:

"Hiçbir başarı insandan önemli değildir. Sporu sevgi ve barış içinde adil bir oyun olarak görüyorum. Spor, Fair-play duygusu ile dostlukların ön planda tutularak yapılmalı. Kazanmak için hileye hurdaya başvurmak ne spora, ne ahlaka dayanır, ne de insanlığa yakışır. Bunun doğru bulmayan bütün kesimlerini bunu eyleme çevirmesini bekliyorum. Hak etmeyen oraya başka yollarla geldiği zaman herkesin içerisinde bir takım eksiklikler olur"

ŞENOL GÜNEŞ: "SUÇLU VARSA CEZASINI ÇEKMELİ"

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bir gazetecinin ülke futbolunu sarsan şike olayları ile ilgili sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Sadece futbolun içerisine bakmak doğru değil. Kirlenmişlik insanda, dilde, düşüncede varsa o ortamda sağlıklı bir gelecek olmaz. Çocukluğumda futbolcuların serseri, ahlaksız olduğu söyleniyordu. Bunu yaşayanlar bilir. Ben de o zaman futbola meyil olmuştum ama ben serseri, ahlaksız değildim. Bunun aksini yaparak bugünlere geldiğimi düşünüyorum. Bugün de sporcuların popüler haline geldiğini görüyoruz. Artık bu iş endüstriyel bir hal aldı. Bunların konuşulması doğru değil. Ama bu sadece bizde değil, tüm

dünyada böyle şeyler konuşuluyor. Ama ben bunları sadece bugün söylemiyorum ki. Daha önce de söylemiştim. Neysem oyum. Ama bizim ülkemizde maalesef, hep hadise olduktan sonra çözüm aranır. Hastalanmamayı bilirseniz, doktora gitmezsiniz. O yüzden düşünce kalıplarını yıkmadan, bu değişiklik olmaz. Herkes ortalığın temizlenmesini istiyor ama kendisinin değişmesini istemiyor. Bu mümkün değil, kendini değiştiren dünyayı değiştirir. Ama ben bugünkü gündeme bakarak, şudur, budur demek istemiyorum. Suçlu kim

varsa, cezasını çekmeli bu gelecek nesiller için de önemli. Yoksa da haksızlık yapılmaması gerekir. Şüpheyle insanları karalamak, sonra da aklamak, doğru değil. Suç varsa herkes cezasını çekmeli bana göre sana göre suç olmaz. Aksi halde düzelmez. O zaman her zaman olduğu gibi güçlüler haklı çıkar, güçsüzlerde ezilir gider. Bir havuzdan yukarı çıkmanız bir anlık nefes almanızı sağlar ama havuz kirli ve bulanık ise sizin yaşama şansınız yoktur"

Panelde konuşan EYOF 2011 Koordinatörü Nihat Doker de Trabzon‘da yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları‘nın basit bir organizasyon olmadığını belirterek, "Olimpiyatlara giden ilk adım olarak görüyoruz. Trabzon‘da yapılamaz denilen tesisler yapıldı. Bu tesisler Trabzon için birer bacasız fabrika olacak" dedi.

İl Kültür Müdürü İsmail Kansız ise spor turizminin son yıllarda büyük önem kazandığını belirterek, "4 bin yıllık geçmişe sahip Trabzon‘da böyle bir organizasyonun yapılması çok önemli. Bir kentin bilinirliği ile tanınılırlığı ne kadar fazla artarsa turizm hareketi de o kadar artar. Trabzon‘da bu olimpiyatlarla birlikte yeni bir spor turizm merkezi olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA