Melo kampta, Eboue sırada

İtalyan devi Juventus'ta forma giyen Felipe Melo'yu kadrosuna dahil eden Galatasaray, İngiliz temsilcisi Arsenal'in kadro dışı bıraktığı Emmanuel Eboue'yi gündemine aldı.

Sarı-Kırmızılılar, 6,5 milyon Euro'luk bonservis bedelini düşürmeye çalışıyor.

Transferde uzun süredir sessiz kalan Galatasaray, yeniden atağa kalktı. Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera'ya 5 yıllık imzayı attırarak kaleci problemini çözen yönetim, Borsa'ya bildirdiği Felipe Melo'da mutlu sona ulaştı. Brezilyalı orta saha oyuncusu ve kulübü Juventus'la yapılan görüşmelerde, Sambacı'nın kiralanması konusunda el sıkışıldı. Almanya kampına dün akşam katılan Melo ile önümüzdeki günlerde resmi mukavele yapılacağı açıklandı.

Melo kampta, Eboue sırada

İtalyanlarla 2014 yılına kadar sözleşmesi olan Melo, satın alma opsiyonuyla 2 yıllığına kiralandı. Elmander, Ujfalusi ile Muslera'nın ardından Melo'yu renklerine bağlayan Aslan, şimdi de gözünü Emmanuel Eboue'ye çevirdi. Teknik Direktör Fatih Terim'in isteği üzerine Arsenal'de kadro dışı bırakılan Eboue için İngiliz kulübüne resmi teklifte bulunan yönetim, yaklaşık iki haftadır tek başına antrenman yapan Eboue'yle de senelik 2,4 milyon Euro karşılığında uzlaştı. Fildişili yıldızın, Cim Bom'un eski stoperi Song" href="https://www.beyazgazete.com/rigobert-song.html">Rigobert Song'un Arsenal'de top koşturan kuzeni Alexandr Song aracılığıyla, Galatasaray hakkında bilgi aldığı belirtildi. Arsenal'in istediği 6 milyon Euro'luk bonservis bedelini aşağı çekmek için pazarlıklar devam ediyor.

Öte yandan yeni sezona Almanya'da hazırlanan Galatasaray, dün sabah taktik ağırlıklı bir antrenman gerçekleştirdi. Fatih Terim, çift kale maçta oyuncularına kanat organizasyonları çalıştırdı. Tecrübeli hoca, beklerden sürekli ileri çıkmalarını ve orta yapmalarını istedi. Çift kalede bir ara yükselen kemik sesleri Fatih Terim'i çok sevindirdi. Ayhan Akman'ın, Culio'ya yaptığı sert hamlenin ardından çıkan ses üzerine Terim, "İşte ben bu sesi çok seviyorum." dedi.