Uefa Başkanı Platini, Atina‘da Papandreu İle Şikeyi Konuşacak

UEFA Başkanı Michel Platini, Yunanistan’da patlak veren şike skandalına ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere gelecek hafta Yunanistan’ı ziyaret edecek. Platini, Başbakan Yorgo Papandreu ile de biraraya gelecek.

UEFA Başkanı Michel Platini, Yunanistan’da patlak veren şike skandalına ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere gelecek hafta Yunanistan’ı ziyaret edecek. Platini, Başbakan Yorgo Papandreu ile de biraraya gelecek.

Yunanistan’da futbolu bitirme noktasına getiren şike skandalına ilişkin soruşturmaya UEFA Başkanı Platini’den destek geldi. Ülkede yürütülen şike soruşturmasını yakın takibe alan Platini başkanlığındaki heyet, Salı günü Atina’da Papandreu ile bir görüşme yapacak.

Ziyaret kararı, Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Gerulanos’un Platini ile yaptığı görüşmeden sonra alındı. Yunanistan’da futbolun içerisine sürüklendiği çıkmaz ile futbola ilişkin güvenin yeniden kazanılmasına yönelik değerlendirmelerin ele alınması beklenen temaslarda, Papandreu ile de bir görüşme gerçekleşecek olmasının konunun önemini yansıttığı belirtiliyor.

Yunanistan’da geçen ay patlak veren şike skandalında polis ve Atina Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında kulüp yöneticileri, teknik direktörler, futbolcular, hakemler, polisler ve menajerlerin de bulunduğu 70 kişi hakkında 41 maçta şike yapıldığı tespit edilmiş, 10 kişi tutuklanmıştı. Bazıları ise aranıyor. İfade çağrılan kişiler, çıkar sağlamayı amaçlayan suç örgütünde yer alma, rüşvet, kara para aklama ve maç sonuçlarını tahrif etme suçlamalarıyla sorgulanmıştı. Soruşturma, UEFA’nın 2009-2010 sezonunda Yunan ligindeki 39 maçın şüpheli olduğuna ilişkin yaptığı ihbarın ardından başlatılmıştı. Atina Savcılığının 16 futbolcuyu daha ifade vermeye çağırması bekleniyor.

Maçlara ilişkin oynan bahislerde haftalık 5 milyon Euro’luk haksız kazanç elde edildiği ve paraların kulüpler vasıtasıyla aklandığı anlaşılmıştı. Yunanistan’da çok sayıda takımın küme düşürülmesi, önümüzdeki sezon liglerin iptal edilmesi gündemde. Olimpiakos gibi güçlü takımların küme düşürülebileceği de ifade ediliyor.