Trabzonspor‘un Şike Konusunda İçi Rahat

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener Bodrum‘da bir butik otelin açılışı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak liglerin Eylül ayına ertelenmesinin büyük sorun olmayacağını belirtti. Şener ayrıca TFF‘nin şike ile alacağı kararla ilgili Trabzonspor‘u etkileyen bir konun olmadığının altını çizdi.

Futbol federasyonundaki son gelişmeler ile ilgili olarak açıklamalar yapan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, "Benim son gelişmelerden fazla haberim yok. Bu hafta sonu karar vereceklermiş. Prosedür bu şekilde zaten. Konu yargı süreci olduğu için yorum yapmak doğru değil. Herkes bir şey söylüyor ama. İki ayrı konu birisi sportif ve diğeri yargı süreci. Sportif konuda federasyon karar verecek. Yargı konusunda ise yargı" dedi.

Liglerine ertelenmesi ile ilgili olarak Şener, Ağustos ayının çok sıcak olacağını belirterek, "Fikstürde kura çekiyorsun Antalya çıkıyor. Ağustosun başıyla sıcaklarda çok artış olur. Ligler eylül ayında da başlayabilir. Çarşamba gününe bir maç daha oynatılarak sığdırılabilir. Ligin ertelenmesi mantıklı olur. Hem bazı şeyleri de çözmüş olurlar.Eylül de sığar esasında bir tane Çarşamba oynatırsın. Daha mantıklı olur. Bazı şeyleri de çözerler, bazı şeyler daha rahat olur" diye konuştu.

Takımların Avrupa‘daki maçları için bir sıkıntı olmadığını dile getiren Şener, "Burada oynanan maçları buradaki federasyon, UEFA‘nın kendi arasındaki maçlarını UEFA karar veriyor" şeklinde konuştu.

Şike soruşturması kapsamında Trabzonspor‘u etkileyen bir şeyin olmadığını söyleyen Sadri Şener, "Sonuçta yargının vereceği bir karar. Yorum yapmamız yanlış. Futbol Federasyonu‘nun talimatnameleri var. Buna da herkes uymaya mecbur. Burada etik kurulu bir karar verecek. Sonra isteyen bir hafta içinde ceza alan daha doğrusu o işin Yargıtay‘ı olan tahkime müracaat edecek. Tahkimin başında bir sürü Yargıtay eski başkanı var. Hasan Gerçekler var. O kurulun kararı kesin olacak. Buradan başka bir yere

gidemiyorsun. Bizi etkilemez. Bize isnat edilen bir şey yok. Zaten biz kendimiz ifadelerimizi verdik. Serbest kaldım. Yapılacak bir şey yok söyleyecek bir şey yok" yorumunda bulundu

Kaynak: İHA