Nba‘dan Diyarbakırlı Basketbolcuya Davet

Diyarbakır Bağlar Belediyesi Basketbol Takımı oyuncularından Şiyar Tamriş, ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) tarafından Yükselme Kampı‘na davet edildi.

Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı ve Spor Kulübü Başkanı Osman Kaya, Şiyar‘ın Amerika‘ya gidişinin hem kulübü hem de belediyeyi çok sevindirdiğini söyleyerek, "Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Başarı daima başarıyı getirir. Bu arkadaşlarımızın daha iyi kulüplere gitmesi, arkasından gelen bütün gençleri aslında kamçılamıştır" dedi.

NBA Yükselme Kampına katılacak olan Şiyar Tamriş ise, her şeyin Antrenör Gökhan Yıldırım‘ın Şerazim Cucuboğa ile Amerika‘ya gitmesinin ardından başladığını söyleyerek, "Gökhan Hoca Amerika‘dan dönünce bizi çok teşvik etti. Bizlere imkanlardan bahsetti. Biz de benim oyunlarımdan videoların olduğu bir CD‘yi NBA‘ya gönderdik. Ardından kabul edildim. 25 Temmuz‘da gidiyorum. Çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Diyarbakırlı 4 çocuklu bir aileden gelen Tamriş, Belediye‘nin sportif alanlarda gençlere çok iyi imkanlar sunduğunu belirterek, "Bize her zaman büyük destek sundular. Hem salonumuz hem de psikolojik ortam çok güzel" diye konuştu.

NBA KAMPINDA TÜRKİYE‘DEN SADECE ŞİYAR VAR

Bağlar Belediyesi Basketbol Takımı Antrenörü Gökhan Yıldırım ise, Diyarbakır‘dan böyle bir yeteneğin çıkması kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, "Biz Şiyar‘ın videolarını yollamıştık ve oradaki otoriteler seyretti. İki hafta önce davet geldi. Vize işlemlerini tamamladık. Pazartesi günü gidiyoruz" yorumunda bulundu. Şiyar‘ın Diyarbakır için çok güzel bir örnek olduğunu vurgulan Yıldırım, "Temel amacımız sporcularımızı büyük takımlarda görebilmek ve diğer gençlere örnek olmasını sağlamak. Çok

çalışıyoruz. Gece 23.00‘lere kadar salonda çalışıyoruz. Salondan çıkmıyoruz. Şiardan da beklentimiz orada güzel bir teklifin gelmesi NCCA liginde ilk Diyarbakırlı gencimizin oynaması" ifadelerini kullandı.

Daha önce yine Gökhan Yıldırım‘ın desteği ile gittiği Ankara‘da 8 yıl basketbol oynayan 22 yaşındaki Şiyar Tamriş, aynı zamanda üniversitede Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü‘nde eğitim görüyor.

Kaynak: İHA