Gaziantepspor‘da Tur Sevinci

Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, zorlu bir müsabakadan galip geldikleri için mutlu olduklarını ve Varşova‘yıda elemek için çaba göstereceklerini söyledi. Kafkas toplantıda ligin ertelenmesine de değinerek, "Hiddink‘in hocalarla yaptığı toplantıda bu ligin 7‘sinde başlayacağının bir cinayet olacağını söyledim" dedi.

Gaziantepspor, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu‘nda deplasmanda 1-1 berabere kaldığı maçın rövanşında sahasında ağırladığı FC Minsk‘i 4-1 mağlup ederek tur atladı. Maçın ardından basın toplantısına katılan Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas önemli bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, "Kolay bir takım değildi. Hazır bir takıma karşı oynadık. Bugün oynanan oyundan çok memnunum. 1-1 den sonra tedirgin olduk. Oyunun kalan bölümünde hızlı adamlarımızla maçı çevirdik ve galip geldik. Şimdi

karşımızda daha üçlü bir rakip var. Şansımız yüzde 50 yüzde 50. Umarım o turu da geçeriz" dedi.

Basın mensuplarının soruları üzerine Teknik Direktör Kafkas, "Varşova ile burada yapacağımız maçta gol yemeden oraya gitmemiz gerekiyor. 0-0 da iyi bir sonuç. Ama galip gelirsek daha iyi olur dediğim gibi gol yemeden gitmemiz bile çok önemli" diye konuştu.

FC Minsk‘in ilk maça göre daha iyi bir futbol sergilediğini ifade eden Kafkas, "Rakibimiz ilk maça göre daha iyi oynadı. İşin açıkçası bu kadar iyi beklemiyordum. Belli bir oyun disiplini olan ve kontra atak oynamaya çalışan iyi bir takım. Bizim için kolay olmadı. 1-1‘den sonra tedirgin olduk. Çünkü yapacağımız bir hata çok kötü sonuçlar doğurabilirdi" diye konuştu.

Maçta skor 1-1 olduğunda tribünlerden çatlak seslerin geldiğini ifade eden Kafkas, "Gençlik 27 taraftarları bizi olağanüstü destekliyor. Ama bizim kalenin yanında olan bir grup taraftardan hoşlanmıyorum. 1-1 olduktan sonra ben futbolcularıma laf söyletmem. Ben bildiğim doğrulardan vazgeçmem. Taraftar bilincinin oturması gerekiyor. Dünyanın en büyük kulüpleri de yeniliyor. Taraftar da taraftarlığını bilecek. Bugün ayrıca tribünün dolmasını beklerdim. Ama bu sıcağa rağmen gelen bütün taraftarımıza teşekkür

ediyorum. Güneydoğu‘nun incisi olan Gaziantep‘te bu desteği az buluyorum. Sanayi, kültürel mirası olan böyle bir kentin taraftarı da iyi olması gerekiyor. Gelip buraya bu takımı desteklemezseniz olmaz. Kim olursa olsun bu takımı taraftarsız hiçbir yere taşıyamazsınız" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının soruları üzerine ligin ertelenmesiyle ilgili tartışmaları da değerlendiren Kafkas, "Ligin ertelenmesi durumunda bizi iyi etkilemez. Çünkü biz Ağustos‘un 7‘sinde hazır olacaz. Belli bir şablonumuz var ama ben Hiddink‘in hocalarla yaptığı toplantıda bu ligin 7‘sinde başlayacağının bir cinayet olacağını söyledim. Kendisine de ifade ettim. Döneceklerini söylediler ama dönmediler. Burada her şeyden önce insan sağlığı çok önemli. Türkiye‘nin bu şartlarında lig 7‘sinde başlamaz. Ama bir

kakar alındı sonuç ne çıkar bu konulara girmek istemiyorum ama lig ertelenmesi bizim için iyi olmaz" diye konuştu.

FC Minsk Teknik Direktörü Vitali Tarakanov da maçta ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, "Elimizden geleni yaptık. İyi bir mücadele oldu ve maç dostluk içinde geçti. Maç 1-1 olduğunda şansımız açılmıştı ancak daha sonra şans Gaziantep tarafına geçti. Çok komik hatalar yaptık ve kaybettik. Gaziantep şansı ve taraftarının desteğiyle maçı aldı. Gaziantepspor‘u tebrik ediyorum. Ben umut ediyorum ki Gaziantepspor rakibi Varşova‘yı da eleyecek" dedi.

Kaynak: İHA