Budokaido Türkiye Şampiyonasında Çubuk Başarısı

Çorum‘da yapılan Budokaido Türkiye Şampiyonası‘nda, Çubuklu sporcu Türkiye birincisi oldu.

Çorum Atatürk spor salonunda yapılan Budokaido Türkiye Şampiyonası‘na Çubuk‘tan katılan 12 sporcu, 6 madalya ile ilçelerine döndü. Aralarında Ankara‘nın da olduğu 30 ilden yaklaşık 450 sporcunun katıldığı müsabakalar, Türkiye Wushu Federasyonu tarafından düzenlendi.

Konuyla ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile Yaşam Merkezi Yetenek Kursları Antrenörü Raziye Akgün, ‘dövüş sanatları‘ olarak adlandırılan Budokaido Türkiye Şampiyonası‘na ilçeden de 12 sporcunun katıldığını belirterek bu sporcularının çok büyük bir başarıyla ilçeyi en iyi şekilde temsil ettiğini belirtti.

Akgün, şampiyonaya Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz‘ün de katıldığını kaydederek, ilçenin sporcusu olan Turgay Fehmi Mülayim‘in 35-40 kilogramda Türkiye birincisi olduğunu ifade etti. Müsabakalarda alınan derecelerle ilgili bilgi veren Akgün, şunları dile getirdi: "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Çubuk Aile Yaşam Merkezi‘nde yaklaşık iki yıldır devam ettirilen ‘Yetenek Kursları‘nda eğitim alan sporcularımızdan Turgay Fehmi Mülayim 35-40 kilogram da Türkiye birincisi, yine aynı

kilogramda Nevzat Erol da Türkiye ikincisi oldu. Diğer sporcularımızdan Osman Güven 45 kilogramda, İsmail Türkan 65 kilogramda, Tunahan Sarıkaya 40 kilogram ve İbrahim Taha Arslantaş da 50 kilogramda Türkiye üçüncüsü olmuştur. Biz ilçemizde özellikle bireysel sporun gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bize destek olan herkese sporcularım adına teşekkür ediyorum. Bu güne kadar katıldığımız tüm müsabakalarda ilçemizin yüzünü kara çıkarmadık ve her zaman önemli derecelerle ilçemize döndük."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak da, ilçe adına elde edilen başarının onur ve gurur verici olduğu değerlendirmesini yaptı. İlçenin son zamanlarda spor alanında gerek başarılı sporcular gerek başarılı antrenörleriyle adını duyurduğunu dile getiren Toprak, başarı da emeği geçenleri kutladı.

Kaynak: İHA