'Aziz Yıldırım da diğerleri de kurtulur'

Ünlü Ceza Hukuku Avukatı Nedim Şener, mahkemenin şiddet unsurunu işlediği takdirde, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da, Trabzonspor Klübü Başkanı Sadri Şener'in de, diğerlerinin de örgüt suçundan beraat edeceğini söyledi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tutuklandı (Son Detaylar)

tv8 ekranlarında yayınlanan Erkan Tan ile Başkentten programının bugünkü bölümüne konuk olan ünlü Ceza Hukuku Avukatı Nedim Şener, şikenin hukuksal boyutunu değerlendirdi.

İstanbul'daki mestaklaşlarına seslenenen Şener, "Şiddet unsurunu işlerlerse bu dosya oradan kalkar" dedi.

Özel Cumhuriyet Savcısı'nın bu dosyayı elinde beş 6 ay tutabileceğini ifade eden Nedim Şener, "Davayı açtı açtığı zaman İstanbul'daki özel mahkemeler bakacaklar, burada şiddet unsuru yok diyecekler. Dosyayı Çağlayan'daki adliyeye göndereceler ve örgüt suçundan, Sayın Aziz Yıldırım da, Sadri Şener de, ötekilerde hepsi beraat edecektir" diye konuştu.

"Şikeyi kasetetmiyorum, örgüt suçundan beraat ederler" vurgusunu yapan Şener, "Hiyerarşi, disiplin ve şiddet unsurları bu olayda yok. Aslında şiddet unsuru hiç yok" şeklinde konuştu.

"O POZLAR MEKSİKA'DAKİ UYUŞTURUCU KAÇAKÇILARINA LAYIK"

Gazetelerde yer alan haberlerde, Aziz Yıldırım'ın yanında 8 tane silah konulmasını yanlış bulduğunu söyleyen Şener, "O silahların ne alakası var? Adamın evinde silah bulunmamışki, sen niye yan yana koyuyorsun, olacak şey değil. Adam kimi yaralamış, kimi öldürmüş, eroin mi satmış ne yapmış, ötekilerde öyle" ifadelerini kullandı.

Burada çok çirkin bir yöntem olduğunu belirten Nedim Şener, "Mesela gazetelerde de görülen, evinden bir alınış şekli var. 20 polis gidiyor. Ne gerek var, iki kişi gitse yeter. Hatta o iki kişinin gitmesine bile gerek Yıldırım'ın evine telefona edip eminiyete çağırsan gelir. Koca Fenerbahçe'nin Başkanı kaçacak hali yok. 20 polisle gidiyorsun, kameralarla çekiyorsun, ondan sonra medyaya görüntüleri servis ediyorsun. O pozlar Meksika'daki uyuşturucu kaçakçılarına layıktır. Bunlar çok çirkin, uygun değil" diye konuştu.

Şener, Aziz Yıldırım'ın beraat da edebileceğini, çok az bir ceza da alabileceğini ifade ederek, "Her türlü ihtimal var, bu açıktır" dedi.