Potanın Perilerine Tam Destek İstanbul (A.A)

 Eski (A) Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Cem Akdağ, ay-yıldızlı takımın, 33. FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası‘nda elde ettiği başarının, uzun süredir verilen emeğin sonucu olduğunu söyledi.

Akdağ, Basketbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan açıklamasında, Avrupa Şampiyonası‘nda finale çıkan milli takımın elde ettiği başarının, çoğunluk tarafından beklenilmediğini vurguladı. Akdağ, ‘‘Gazetelerde gördüğümüz ‘İnancın Zaferi‘ başlığı, bence çok doğru. Başta başkan Turgay Demirel olmak üzere, Jülide Sonat‘ı, Ceyhun Yıldızoğlu ile ekibini ve emeği geçen herkesi, bu başarıdan ötürü kutluyorum. Ayrıca oyuncuların gösterdiği fedakarlık da çok önemli. Hiç dinlenme fırsatı bulamadan çok yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiler‘‘ değerlendirmesinde bulundu.

(A) Milli Basketbol Takımı‘nın ve Fenerbahçe Ülker‘in başarılı oyuncusu Ömer Onan da Nevşehir‘de gazetecilerin sorusu üzerine "Geçen sene biz Dünya Şampiyonası‘nda final oynadık. Şimdi kızlarımız Avrupa‘da final oynuyor. İnşallah finali de kazanacaklar" dedi.

Ümit Milli Basketbol Takımı Antrenörü Aziz Akkaya, Polonya‘da gerçekleştirilen 33. FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası‘nın finalinde yarın Rusya ile karşılaşacak olan (A) Milli Takım‘ın daha şanslı olduğunu düşündüğünü söyledi.

Akkaya, Basketbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan açıklamasında, (A) Milli Takım idari ve teknik heyetinin oyunculara olan inancının, madalyayı getirdiğini ifade etti.

Milli takımın, finalde karşılaşacağı Rusya ile daha önce grupta da karşılaştığını, ancak yarınki karşılaşmanın çok farklı olacağını anlatan Aziz Akkaya, ‘‘O karşılaşmada çok fazla konsantre olamamıştık. Çünkü, turnuvaya yeni yeni uyum sağlıyorduk. Çok ağır bastıkları bir maçı kazanmışlardı. Ancak biz şu an çok formdayız ve bizim daha şansı olacağımızı düşünüyorum‘‘ diye konuştu.

(A) Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene ise  Polonya‘da düzenlenen 33. FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası‘nda finale yükselen Türk Milli Takımı için ‘‘İnanılmazı başarıyorlar‘‘ dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonunun internet sitesine millilerin başarısını değerlendiren Orhun Ene, şunları kaydetti:

‘‘Millilerimiz çok büyük bir başarı elde ediyor. Açıkçası inanılmazı başarıyorlar. Türkiye Basketbol Federasyonu‘nun 10 senelik projesiyle kadın basketbolu, atılan adımlarla bu noktaya geldi. 10 sene boyunca yatırım yapılan oyuncular, ülkemizin kadın basketbolunda şu an için en yüksek noktaya getirdi.‘‘

Kaynak: AA