Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Yıldırım gözaltında

Futbolda şike iddialarına yönelik 12 ilde düzenlenen operasyonlar çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 40'a yakın kişi gözaltına alındı.

Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım ve Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnur Odyakmaz gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 12 şehirde 40'tan fazla kişi de gözaltında.
AZİZ YILDIRIM TUTUKLANDI-TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ
Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, 'futbolda şike soruşturması' kapsamında İstanbul ve Antalya'da operasyon başlattı. Sabah 07:00 itibariyle başlatılan operasyonda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın evinde arama yapıldı. Yapılan aramanın ardından Aziz Yıldırım sağlık kontrolünden geçirilerek gözaltına alındı.

Operasyonlarda, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile futbolcular Serkan Çalık, Serdar Kulbilge, Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu 40'a yakın kişi gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki emniyete getirildi.

SARAÇOĞLU'NDA ARAMA

Yıldırım'ın evi dışında, Fenerbahçe Spor Kulübü ana binası, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu ve Antalya'da da arama başlatıldığı bildirildi.Alınan bilgiye göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, futbolda şike iddialarına ilişkin İstanbul'da başlatılan operasyon çerçevesinde, sabah saatlerinde Fenerbahçe Spor Kulübünün Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki başkanlık binasına gitti.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin, stadın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Demir kapılar kilitlenirken, kulüp binasında da arama çalışmaları sürüyor.

Operasyonun İstanbul ve Antalya'da devam ettiği ve akşam saatlerine kadar sürmesinin beklendiği öğrenildi. Fenerbahçe Kulübü'nde ve Aziz Yıldırım'ın evinde aramaların devam ettiği de gelen haberler arasında.

Bu arada şike soruşturmasıyla ilgili operasyonun geçen sezon oynanan Eskişerhirspor - Fenerbahçe maçıyla ilgili olduğu iddia edildi. Bu karşılaşmadan sonra yapılan ihbarlar sonucunda teknik takibe başlandığı belirtildi. Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ve Eskişhirspor'dan Fenerbahçe'ye bu transfer döneminde geçen futbolcu Sezer Öztürk'ün de gözaltına alındığı ileri sürülüyor.

O MAÇLAR İNCELMEYE TAKILDI

Futbol dünyasını sarsan operasyonda Fenerbahçe'nin 28. haftada oynadığı Eskişehirspor maçı ve son hafta şampiyonluğunu ilan ettiği Sivasspor maçı incelemeye alındı.

28. haftada oynanan Eskişehirspor maçını Fenerbahçe 3-1'lik üstünlükle kapatmıştı. Karşılaşmada, Fenerbahçe'ye transfer olan ve operasyonda gözaltına alınan Sezer Öztürk 46. dakikada oyundan çıkarılmış, Ümit Karan ise 62. dakikada oyuna dahil olmuştu. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri Mamadou Niang, Caner Erkin ve Semih Şentürk kaydetmişti. Ev sahibi takımın tek golü ise Batuhan Karadeniz'den gelmişti.

KRİTİK SİVASSPOR MAÇI

Sivasspor maçı, Süper Lig'de şampiyonluk düğümünün çözüleceği son haftaya Trabzonspor ile puan puana giren Fenerbahçe'nin en kritik maçıydı.

Fenerbahçe mücadele iki kez öne geçmesine rağmen kırmızı beyazlı ekip beraberliği sağlamıştı. Ancak Fenerbahçe daha sonrasında bulduğu iki golle şampiyonluğunu ilan etmişti.

Maç sonrasında Fenerbahçe'nin şampiyonluğuyla beraber en çok tartışılan konulardan biri ise şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan isimlerden Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'ın yediği hatalı goldü.

iŞTE GÖZALTINA ALINAN FUTBOLCULAR

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, futbolda şike iddialarına ilişkin teknik takibin ardından İstanbul'da bazı evlere sabah saatlerinde operasyon düzenledi.

O, operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler;

Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler;

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu
Fenerbahçe Kulübü Yöneticisi İlhan Ekşioğlu
Fenerbahçe'nin yeni transferi Sezer Öztürk
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz
Eskişehirsporlu futbolcu Ümit Karan
Geçen yıl Sivasspor'da kiralık forma giyen kaleci Korcan Çelikay
Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun
Menajer Ali Kıratlı
Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş
Adanaspor Teknik Direktör yardımcısı Serdar Berkin
Altay Kulübü Genel Müdürü Erman Ertaş
FB'li Futbolcu Emre'nin kuzeni Volkan Bahçekapılı
Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü
Giresunspor eski başkanı Olgun Peker
Diyarbakırspor külubü eski Başkanı Abdurrahman Yakut
Fenerbahçe'nin yeni transferi Emenike
Sivasspor'dan Eskişehirspor'a transfer olan Mehmet Yıldız
Gençlerbirliği futbolcusu Mahmut Boz
Fenerbahçe Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan

Bu arada Gençlerbirliği futbolcusu Sekan Çalık kısa bir süre önce evlenirken, izninin devam ettiği ve şu an Almanya'da bulunduğu öğrenildi.

Gençlerbirliği'nden Ankaragücü'ne geçen kaleci Serdar Kulbilge'nin ise takımla beraber Avusturya kampında bulunduğu ve Ankara'daki evine herhangi bir tebligat gelmediği öğrenildi.

SERDAR AVUSTURYA'DA

Bu arada Ankaragücü'ne yeni transfer olan kaleci Serdar Kulbilge'nin takımla beraber Avusturya kampında bulunduğu ve Ankara'daki evine herhangi bir tebligat gelmediği öğrenildi.

SERKAN ALMANYA'DA

Gençlerbirliği futbolcusu Serkan Çalık'ın ise kısa bir süre önce evlendiği için izninin devam ettiği ve şu an Almanya'da bulunduğu öğrenildi.

ŞİKE OPERASYONU HER GEÇEN DAKİKA GENİŞLİYOR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organiz Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen futbolda şike soruşturması kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor ve Beşiktaş kulüplerinde de arama yapıldığı belirtiliyor.


Bu sabah saatlerinde futbol dünyasını sarsan 'şike soruşturması'nda başta Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Ümit Karan, Sezer Ötürk gibi isimler olmak üzere bir çok isim gözaltına alındı.

Yaşanan olaylarla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor, Sivasspor ve Beşiktaş Kulübü binalarında da aramalar yapıldığı belirtiliyor.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin ise sabah saatlerinde geldikleri Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde arama başlattığı bildirildi. Ekiplerin, yönetim kurulunun yazışmalarını incelediği ve bilgisayarlarda araştırma yaptığı belirtildi.

Aynı şekilde Sivasspor Kulüp binası ve tesislerinde de arama başlatıldı. Ekiplerin Başkan Mecnun Odyakmaz ve yönetim kurulu üyelerinin odaları ile muhasebe bölümünde arama yaptığı öğrenildi. Sivasspor'dan İstanbul'da gözaltına alınan Başkan Mecnun Odyakmaz dışında gözaltı olmadığı bildirildi.

Beşiktaş Kulübü'nde yapılan aramalarla ilgili kesin açıklama ise henüz yapılmadı.
İŞTE ŞİKE SORUŞTURMASI'NDA TÜM GELİŞMELER: