Böyle Galibiyet Görülmedi

Denizli‘nin Honaz ilçesindeki festivalde bir güreşçi, güreştiği kişiyi bırakarak yanlışlıkla rakibinin ikizini devirince büyük sevinç yaşadı, ancak olaya hakem el koydu.

41. Honaz Kiraz ve Yağlı Güreş Festivali ilginç görüntülere sahne oldu. Diyarbakır‘daki terör saldırısına tepki olarak konserlerin iptal edildiği festivale halk ilgi gösterdi. Yağlı güreşlerin yapıldığı anlarda da vatandaşlar destekledikleri pehlivanlara alkışlarla destek oldu. Güreşlerde bir de ilginç olay yaşandı. Raşit Aysel isimli güreşçi, Turgut Balaban ile kıyasıya mücadele ederken aynı yerde güreşen Turgut Balaban‘ın ikiz kardeşi İsmail Balaban da güreştiği kişiyle birlikte mücadelenin içine

girdi.

Bu sırada olayın farkına varamayan Raşit Aysel, rakibi Turgut Balaban ile değil İsmail Balaban ile güreşmeye başladı. Bir süre sonra rakibinin ikiz kardeşi İsmail Balaban‘ı deviren Raşit Aysel sevinç içinde ayağa kalkarak elini havaya kaldırdı.

Bu sırada hakem ‘Raşit rakipleri karıştırdı. Bu ikizler birbirlerine çok benziyorlar ya, karıştırdı rakibini. Ama haklı o kadar benziyorlar ki birbirlerine" dedi.

Raşit Aysel de hem güreştiği Turgut Balaban‘a hem de ikiz kardeşi İsmail Balaban‘a bakarak olayı anlamaya çalıştı.Yanlış kişiyi devirdiğini gören Raşit Aysel güreşe kaldığı yerden devam etti.

Kaynak: İHA