Tff‘nin Uefa İle Yaptığı Toplantı Sona Erdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerinin şike soruşturması hakkında UEFA yönetimi gerçekleştirdiği toplantı sona erdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lutfi Arıboğan başkanlığındaki TFF Heyeti bugün İsviçre‘de UEFA‘nın yöneticileri ile futbol kamuoyunun gündemindeki konuları görüştü. UEFA‘nın Nyon‘daki merkezinde yapılan toplantı TFF adına Başkanvekili Lutfi Arıboğan‘ın yanı sıra İcra Kurulu üyesi Kemal Olgaç, TFF Baş Hukuk Müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı ve avukat Levent Polat katıldı.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkanvekili Lutfi Arıboğan, "Daha önceden belirlenen bu toplantı iki taraf için de çok olumlu geçti. Soruşturmanın başlamasından itibaren UEFA‘yı günlük düzeyde hem sözlü hem de yazılı olarak bilgilendiriyoruz. Bugün de UEFA yetkilileri bizlerden hukuki sürecin detaylarını aldı" dedi.

"UEFA, FUTBOL FEDERASYONU‘NA OLAN GÜVENİNİ BELİRTTİ"

Süreci bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da UEFA ile birlikte takip edeceklerini vurgulayan Arıboğan, "İşbirliğimiz devam edecek. UEFA da başından beri bizlerin duruşunu destekliyor. Bizlere olan güvenlerini ve benzer görüşte olduğumuzu belirtti" diye konuştu. Lutfi Arıboğan, delil ve belgelerin savcılıkca henüz Futbol Federasyonu‘na iletilmediğini belirtirken söz konusu kanıtların bu haftadan itibaren ellerine geçmeye başlayacağını umduğunu söyleyerek, "UEFA, Türkiye ligleri ve Türkiye ile ilgili

konularda şu an için TFF‘yi destekliyor. Başka bir şey yapmıyor. Onlar da belgelerin elimize geçmesinin süreci hızlandıracağı görüşünde" ifadelerini kullandı.

Kamuoyundan bu konuda biraz daha sabır rica ettiklerini belirten Lutfi Arıboğan, konu ile ilgili tüm detayların 19 Temmuz Salı günü yapılacak TFF Yönetim Kurulu toplantısında ele alınacağını söyledi. TFF Heyeti bu akşam yurda dönecek.

Kaynak: İHA