Süper Kupa ve ligin kaderi bugün belli oluyor

Tüm gözler bugün Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun yapacağı kritik toplantıya çevrildi.

İstanbul’da saat 16.00’da yapılacak toplantıda öncelikle 2 konu görüşülecek ve bunlarla ilgili karara varılacak...

Başkan seçildikten birkaç gün sonra bombayı kucağında bulan Mehmet Ali Aydınlar, “Süper Kupa finali iptal. Lig de 5 Ağustos'ta başlamayacak” demeye hazırlanıyor.

Türkiye’nin gözü kulağı dün İsviçre’nin Nyon kentindeydi. Lütfi Arıboğan başkanlığındaki TFF heyeti UEFA’nın etkili isimleriyle bir araya geldi. Buradan ‘bomba açıklama’ çıkmadı. Ancak bugün federasyonun Mehmet Ali Aydınlar başkanlığında gerçekleştireceği toplantının ardından ortalık karışacak! Beşiktaş’ın Türkiye Kupası’nı iade etmesiyle çıkmaza giren 31 Temmuz’daki Süper Kupa finalinin iptal edilmesi kesin gibi. Bu daha başlangıç, ana yemekte Spor Toto Süper Lig var. Aydınlar daha önce ligin zamanında başlayacağını ilan etmiş, ardından ‘her karar değişebilir’ vurgusu yapmıştı. Federasyonun bugün yapılacak toplantıda ligi ertelemesi sürpriz sayılmayacak.

Peki futbol ne zaman başlayacak?.. En iyi ihtimalle eylül ayının ilk haftasında. Milli maç takvimini göz önüne alan federasyonun o zamana kadar da düşecek ekipleri belirlemesi bekleniyor. Çünkü artık savcılıktan yavaş yavaş belgelerin geleceği söyleniyor. Ayrıca sadece Süper Lig ertelenmeyecek. Federasyonun kararları Bank Asya’yı da etkileyeceği için bu ligin startı da zamanında verilemeyecek.