Brezilya Copa Amerika'dan penaltılarla elendi

Galatasaray'ın eski futbolcusu Elano ve Fenerbahçeli Andre Dos Santos penaltıları gole çeviremeyince Brezilya penaltılarla elenerek Copa America'ya veda etti

Copa America (Son Detaylar)

Arjantin'de düzenlenen Copa America'da dün oynanan maçlar sonrasında ilk yarı finalistler Peru ile Uruguay olmuştu. Bugün ise ikinci yarı finalistleri belirleyecek ilk maçta Brezilya ile Paraguay karşı karşıya geldi.

B Grubu'ndan lider çıkan Brezilya, en iyi ikinci takım olarak çeyrek finale yükselen Paraguay'a karşı beklenen futbolu sergileyemedi. Lucio ve Pato ile mutlak gol pozisyonlarını değerlendiremeyen Brezilya'da Fred'in bir kafa şutu da çizgiden çıkartıldı. Ancak maç genelinde vasatı aşamayan ve bir çok atağını Villar'ın ellerinde eriten Brezilya, Paraguay'ın sert futbolu ve bozuk zeminin de etkisiyle beklentilerin altında bir 90 dakika çıkarttı. Yine de kalesinde hiçbir tehlike yaşamadı.
Maçı uzatmaya götürmek isteyen Paraguay ise istediğini elde etti.

Brezilya Copa Amerika'dan penaltılarla elendi

0-0 sona eren 90 dakikanın ardından uzatma anlarına geçildi. Yorgunluğun iyice etkisini gösterdiği uzatma anlarında sinirler de gerildi. 103. dakikada bir pozisyon sonrasında futbolcular birbirine girdi ve Alcaarez ile Lucas kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İkinci uzatma devresinde de gol sesi çıkmayınca maçta penaltı atışlarına geçildi.

-PENALTILARDA 4'TE SIFIR-

Penaltı atışları oldukça ilginç anlara tanık oldu. Brezilya'da topun başına geçen 4 futbolcu da ağları göremedi. Sadece Thiago Silva'nın şutunu kaleci Villar kurtardı, diğer vuruşlar ise auta gitti. Paraguay ise sadece 2 gol bularak yarı finale adını yazdırdı.

İşte penaltı atışlarındaki isimler;

Brezilya:
Elano (-)
Thiago Silva (-)
Andre dos Santos (-)
Fred (-)

Paraguay:
Barreto (-)
Estigarribia (+)
Riveros (+)

-ANDRE SANTOS VE ELANO TOPU TRİBÜNLERE GÖNDERDİ-
Maçta Fenerbahçe'de forma giyen Andre dos Santos başarılı bir futbol sergiledi. 57. dakikada bir sarı kart gören Santos, sahanın başarılı isimleri arasında yer aldı. Ancak penaltı atışlarında topu kalenin üstünden auta gönderdi.

Uzatma anlarında oyuna giren eski Galatasarayfutbolcu Elano da penaltı atışını farklı şekilde auta gönderdi. Ancak penaltıları kaçıran Thiago Silva ve Fred gibi tüm oyuncuların atışlardan sonra beyaz noktaya bakmaları, bozuk zeminden ötürü kötü vuruşlar yaptıkları yorumuna neden oldu.

Öte yandan Kayserispor'un anlaştığı Riveros ise maç boyunca sahada kaldı ve penaltı atışını gole çevirdi.

Copa America'da son yarı finalist, Şili ile Venezuela arasındaki mücadelenin ardından belli olacak.


BREZİLYA 0-2 PARAGUAY

Stat
Estadio Ciudad de La Plata

Hakem
S. Pezzotta

Brezilya
Júlio César, André Santos, Thiago Silva, Lúcio, Maicon, Gansov(Dk.100 Ganso), Lucas, Ramires, Neymar (Dk.80 Fred), Robinho, Pato (Dk. 11 Elano)

Paraguay
Villar, D.Verón, A.Torres (Dk.71 Marecos), P.da Silva, A.Alcaraz, E.Vera (Dk.63 Barreto), C.Riveros, V.Caceres, N.Valdez, M.Estigarribia, L.Barrios (Dk. 83 Perez)

Sarı Kartlar
Dk. 57 Andre dos Santos, Dk 60 Maicon (Brezilya), Dk. 22 Vera, Dk. 65 Edgar Barreto, Dk. 72 Marecos (Paraguay)

Kırmızı Kartlar
Dk. 103 Lucas Leiva (Brezilya), Dk. 103 Antolin Alcaraz (Paraguay)