Pegasus Wındsurf Ligi

Gökçeada Belediyesi‘nindesteği ile Aydıncık Plajı Surf Merkezi‘nde gerçekleşen Pegasus Windsurf Ligi 3. hafta yarışları 2. gününde rüzgarın yeterli seviyeye ulaşmaması nedeniyle yarış yapılamadı.

İstanbul, İzmir, Trabzon, Tekirdağ ve Zonguldak illerinden 55‘i erkek 11‘i kadın toplam 66 sporcunun kayıt yaptırdığı yarışlar için sabah saatlerinde çıkan rüzgarla birlikte erkekler kategorisinde 8 grup yarışı yapıldı ancak rüzgarın yeterli seviyede parkur üzerinde oturamaması nedeniyle yarış serisi tamamlanamadan yarışlar tehir edildi.

Erkekler kategorisinde 4. ve 5. , Kadınlar kategorisinde 5. ve 6 yarış sonuçlarına göre Genel Klasmanda, Bora Kozanoğlu ligdeki liderliğini korurken, Ertuğrul İçingir 2. Enes Yılmazer 3. sırada yer alıyor. Kadınlar kategorisinde Genel Klasmanda Liderliği kaptırmayan Çağla Kubat‘ı, Lena Aylin Erdil 2., Dilara Uralp 3. sırada izliyor.

17 Temmuz Pazar günü sona erecek yarışlar sonunda Erkek, Kadın, Genç Erkek, Genç Bayan ve Master erkek kategorilerinde en iyi performansı sergileyen sporculara "Altın Karma" sertifikaları Gökçeada Belediye‘si tarafından takdim edilecek.

7 il ve 16 farklı kulübü temsilen 89 erkek 18 kadın ulusal sporcunun toplam 5 ayaklı Lig için kayıt yaptırdığı yarışlar 19-21 Ağustos tarihlerinde Edirne Erikli‘de devam edecek. Erkekler ve Kadınlar olarak iki ayrı grup olarak yapılacak yarışlar sonunda her bir ayakta alınan puanlar Lig sonunda toplanarak Türkiye Şampiyonları belirlenecek.

Kaynak: İHA