Olimpiyat Meşalesi İstanbul‘dan Yola Çıktı

Bu yıl Trabzon‘un ev sahipliği yaptığı 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları‘na (EYOF) sayılı günler kala Atina‘dan getirilen Olimpiyat Meşalesi, İstanbul‘dan turuna başladı.

Yunanistan‘dan özel bir törenle alınan ve alındığı günden itibaren Türkiye Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından özel bir fenerde korunan Olimpiyat Ateşi, Taksim Meydanı‘ndaki 2 buçuk metrelik dev olimpiyat meşalesini alevlendirdi. Olimpiyat Meşalesi Ankara‘da yapılacak törenin ardından Trabzon‘a götürülecek.

Türkiye‘nin olimpiyat düzeyindeki ilk spor organizasyonu olan ve 49 Avrupa ülkesinden 4 Bin sporcunun katılacağı EYOF 2011 Trabzon için Olimpiyat Meşalesi İstanbul‘da yapılan törenle yakıldı.

2.5 METRELİK DEV OLİMPİYAT MEŞALESİ YAKILDI

Teslim töreninin ardından oyunlarda yer alan 9 branşın sporcularının da katılımı ile ‘Meşale Koşusu‘ gerçekleştirildi. Galatasaray Lisesi önünden başlayan Meşale Koşusu, Taksim Meydanı‘nda yer alan 2 buçuk metre boyundaki dev meşalenin tutuşturulması ile son boldu.

EYOF 2011 Trabzon‘un maskotu Hamsi ve EYOF Horon Ekibi‘nin gösterileri ise renkli görüntülere sahne oldu. Olimpiyat Meşalesi İstanbul‘dan sonra 18 Temmuz Pazartesi günü Ankara‘da bir dizi etkinlikle yandıktan sonra Trabzon‘a götürülecek.

Kaynak: İHA