Fahrettin Curoğlu'ndan bomba etkisi yaratacak açıklamalar

Bursaspor taraftarının, “Beşiktaş metal kupayı değil, UEFA'ya katılma hakkınıda devretsin, alınlarından öperiz” mesajına yanıt gecikmedi. BUGÜN'e konuşan Curoğlu, “Bu, aynı zaman da UEFA'ya katılmayacağız anlamına geliyor” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tutuklandı (Son Detaylar)

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tutuklandı (Son Detaylar)

Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ve teknik direktör Tayfur Havutçu’nun, Türkiye Kupası finalinde şike yaptıkları iddiasıyla tutuklanmasının ardından Federasyon’a, “Biz bu kupayı iade ediyoruz” diyen Siyah- Beyazlılar gündemin 1 numarası olmayı sürdürüyor. Bursaspor Taraftarlar Birliği Komisyonu Sözcüsü Yetkin Önürmen’in, “Beşiktaş Kulübü eğer gerçekten samimiysemetalden oluşan Türkiye Kupası’nı değil, kupa ile elde ettiği UEFA Avrupa Ligi’ne katılma haklarını da iade etmeli” çağrısına yanıt, jet hızıyla geldi.

Arkadaşlarımız aklanacak

Kupayı iade etme adımını bazı çevreler simgesel bir hareket olarak nitelendirse de yönetici Fahrettin Curoğlu, gazeteniz BUGÜN’e yaptığı açıklamada “Yönetim kurulu olarak aldığımız bu karar aynı zamanda UEFA Kupası’na katılmama anlamına geliyor. Ayrıca biz arkadaşlarımız yönetici Serdal Adalı ile teknik direktörümüz Tayfur Havutçu’nun aklanacağından eminiz. Karar bu yönde çıkarsa kupayı geri alacağız” diye konuştu.

Gelecek hafta netleşecek

Fahrettin Curoğlu, isteklerini Federasyon’a ilettiklerini hatırlatarak, “UEFA’ya katılıp katılmayacağımız konusunda son kararı Futbol Federasyonu verecek” diyerek sözlerini tamamladı. Futbol Federasyonu, Beşiktaş’ın bu talebini önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda değerlendirecek.

FUTBOLCULARDAN İADEYE TAM DESTEK

Kupayı iade etme kararı alan Beşiktaş’ta başkan Yıldırım Demirören’in, Avusturya kampında futbolcular ile özel bir toplantı yaptığı belirtildi. Başkan Demirören’in, oyuncularına Türkiye Kupası’nı geri verme nedeniyle ilgili olarak bilgi verdiği ifade edilirken oyuncuların, kupanın geri verilmesini, yaşanan bu süreç doğrultusunda olumlu karşıladığı kaydedildi.