12 Dev Adam İtalya‘ya Gitti

A Milli Basketbol Takımı, Litvanya‘da düzenlenecek olan 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını kapsamında kamp çalışmaları için sabah saatlerinde İtalya‘ya gitti.

Kamp çalışmaları için İtalya‘nın Bormio kentine hareket eden A Milli basketbol Takımı sabah saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali‘ne geldi. Havalimanında bekleyen milli basketbolculara, vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken milli oyuncuların morallerinin yerinde olduğu gözlendi.

Bu yılki NBA draftında Utah Jazz tarafından 3. sıradan seçilerek Türk basketbol tarihine geçen milli yıldız Enes Kanter, havalimanında yaptığı açıklamada, ilk milli takım tecrübesi olduğu için duyduğu heyecanı anlattı. Enes, "Dün idmana çıktım. Gerçekten çok iyiydi. Herkes elinden geldiğinde yardım etmeye çalıştı. Ben milli takımımızı çok sevdim. Çok iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Şuanda Bormio‘ya gidiyoruz. Gerçekten çok önemli bir kamp. Orada takım olarak çok iyi bir uyum kondisyon

sağlayacağımıza ve ilerideki maçlara hazırlanacağımıza inanıyorum. Çok saygın oyuncular ile oynuyoruz. Hidayet, Ersan gibi çok tecrübeli oyunlarımız var. Bu gibi tecrübeli oyuncularla oynamakta çok iyi bir şey. Çünkü bana elimden geldiğince yardım ediyorlar" dedi.

A Milli Basketbol Takımı Kaptanı Hidayet Türkoğlu ise, Bormio kampının çok önemli olduğunu ifade ederek, "Kendi halimizde kalabileceğimiz, ve sadece antrenmanlara konsantre olabileceğimiz güzel bir kamp bizi bekliyor. Eksiklerimiz de dahil oldu. Ömer Aşık ve Semih, bizlere Bormio‘da dahil olacaklar. Semih‘in sakatlığı henüz bitmedi. Ona biraz daha özverili davranıp bu takıma dahil etmek istiyoruz. Kendisi de bu takımın bir parçası olduğunu biliyor. Biz de onu aramızda görmek istiyoruz. Tedavisini

gerçekleştirerek en kısa zamanda aramıza dönecektir" dedi.

NBA‘deki Lokavt kararının uzun sürmesi halinde Türkiye‘ye dönme gibi bir düşüncesinin olup olmadığının sorulması üzerine ise milli yıldız Hidayet Türkoğlu, "Gidişata göre hareket etmek istiyorum. Şimdiden konuşup, kimseyi heveslendirmek ve kendimi havaya sokmak istemiyorum. Eylül veya Ekim gibi her şeyin netleşeceğini düşünüyorum. Ona göre ben de kendi kararımı vermiş olurum. 3 sene daha kontratım var. İnşallah lokavt uzun sürmez, ve ben tekrardan NBA ve basketbol hayatıma geri dönerim. Ola ki gidişat

bütün sezonu etkileyecek gibi giderse de, Avrupa‘ya, Türkiye‘ye dönmek isterim. Bir sene boş kalmak sporcunun yararına değildir. Bende o seneyi yatarak geçirmem" diye konuştu.

Basketbol takımlarından kendisine herhangi bir teklifin gelip gelmemesinin sorulması üzerine ise, şuan için bunları konuşmak istemediğini ifade eden Hidayet, "A Milli Takım kaptanıyım. Ve takımın kampındayım. Ben sadece şuan bu takımın başarısı için, ne yapmam gerektiğini düşünüyorum. Buna kafa yoruyorum. Zamanı geldiğinde sizinde bu konuda haberiniz olur" şeklinde konuştu.

Öte yandan A Milli Basketbol Takımı oyuncularının, Diyarbakır‘ın Lice ilçesinde şehit olan 13 askerimizin gazetelerde yer alan haberlerini dikkatle incelemeleri gözlerden kaçmadı.

Kaynak: İHA