Tff Etik Kurulu‘na İzmirli Başkan

İzmir‘de ki bir Vakıf Üniversitesinin Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Atalay, Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu Başkanı oldu. Türk futbolunu sarsan şike iddialarını Prof. Dr. Atalay ve arkadaşları inceleyecek, alınacak kararlara ışık tutacak.

Şike iddialarıyla sarsılan Türk futbolunun geleceğinde, adı geçen kulüplerin, yöneticilerle, futbolcuların da kaderinde bir İzmirli söz sahibi oldu. Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu Başkanlığı‘na İzmir‘de ki bir vakıf Üniversitesinin Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölüm Başkanı, Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay getirildi. Başarılı hukukçu, kurulda görev alan arkadaşlarıyla birlikte şike soruşturmasını masaya yatıracak, nasıl bir karar alınacağına ve

uygulanacak cezalara yön verecek.

Prof. Dr. Atalay, Türk futbolunda daha önce eşi görülmemiş bir operasyonun yapıldığı dönemde tarihi görev üstlendiklerini açıkladı. Savcılık iddianame hazırladıktan ve deliller ortaya konulduktan sonra gerekli incelemelere başlayacaklarını ifade eden Prof. Dr. Atalay, "Beş hukukçudan oluşan kurulun görevi, şike ve teşvik primi iddialarını inceleyip, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu‘na raporla kanaat bildirmek. Şu an herkesin konuştuğu ortak konu şike. Üzerimizde ciddi bir yük ve sorumluluk var.

Bunun bilincindeyiz. Hukukun gereği neyse onu yerine getireceğiz, bu işten alnımızın akıyla çıkacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA