Pegasus Windsurf Ligi tüm hızıyla devam ediyor

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya konulan ve ana sponsorluğunu Pegasus Hava Yolları'nın üstlendiği, 5 haftalık "Pegasus Windsurf Ligi"nin 3. hafta yarışları 15-17 Temmuz tarihlerinde Gökçeada Belediyesi'nin destekleri ile gerçekleştirilecek.

7 il ve 16 farklı kulübü temsilen 89 erkek 18 kadın ulusal sporcunun kayıt yaptırdığı ve 27 Mayıs‘ta Alaçatı‘da başlayan Lig‘in 3. hafta yarışları, 15 Temmuz Cuma günü saat 13:00‘de Aydıncık Plajı‘nda başlayacak. 16-17 Temmuz tarihlerinde saat 10:30‘dan itibaren başlayacak yarışlarda gün içerisinde maksimum 3 yarış serisi gerçekleştirilecek.

Erkekler kategorisinde Alaçatı ve Datça yarışlarıyla birikte Lig‘de toplam 3 yarış tamamlandı. Erkekler kategorisinde Çeşme Yelken Kulubü sporcusu Bora Kozanoğlu toplam 1.4 puanla 1. sırada, Fenerbahçe Spor Kulubü Yelken Şubesi sporcusu Ertuğrul İçingir 6 puanla 2., Arkas Spor Kulubü sporcusu Enes Yılmazer ise 10 puanla 3. Sırada yer alıyor.

Kadınlar kategorisinde ise Alaçatı ve Datça yarışlarıyla birlikte Lig‘de toplam 4 yarış tamamlandı. Fenerbahçe Spor Kulubü Yelken Şubesi sporcusu Çağla Kubat 2.1 puanla 1., İzmir Ferdi sporcusu Lena Aylin Erdil 6.7 puanla 2., Çeşmealtı Rüzgür Sörfü Kulubü sporcusu Dilara Uralp 9 puanla 3. Sırada yer alıyor.

Ege, Akdeniz ve Karadeniz‘de 5 farklı bölgede, Türkiye‘nin en başarılı windsurf‘çülerinin katılımı ile gerçekleşen Pegasus Windsurf Ligi‘nde; Erkek, Kadın, Genç Erkek, Genç Bayan ve Master Erkek sınıflarında herbir ayakta alınan puanlar Lig sonunda toplanarak Türkiye Şampiyonları belirlenecek.

Pegasus Windsurf Lig Takvimi:

15 - 17 Temmuz - Çanakkale Gökçeada

19 - 21 Ağustos - Edirne Erikli

09 - 11 Eylül - Zonguldak Karadeniz Ereğlisi

Kaynak: İHA