Brezilya: 4 - Ekvador: 2

Copa America'da sabaha karşı oynanan mücadelede Copa America'nın favorisi Brezilya Ekvador'u 4-2 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Copa America (Son Detaylar)

Copa America'da gruplardaki son maçında Ekvador ile karşı karşıya gelen Brezilya, genç yıldızları Neymar ve Alexandre Pato'nun ikişer golüyle rakibini geçerek galibiyete uzandı. İlk ilk maçını berabere tamamlayan Brezilya, son maçta alınan üç puanla grubu zirvede bitirerek çeyrek finalde Paraguay'ın rakibi oldu.

İlk dakikalarda rakibinin üzerinde tam olarak hakimiyet kurmakta zorlanan Brezilya, 28. dakikada Pato'nun ayağından bulduğu golle skor üstünlüğünü ele geçirdi. Sol kanattan gelişen atakta Fenerbahçeli Andre Santos'un güzel ortasına ön direkte kafayı vuran genç oyuncu, ağları havalandırmayı başardı.

Dakikalar 36'yı gösterirken Robinho ile mutlak bir fırsattan yararlanamayan Sambacılar, bir sonraki dakika içinde kalelerinde beklenmedik bir gol gördüler. Uzun kaleci vuruşunu iyi takip eden Christian Benitez, şık çalımlarla ceza sahasına sokuldu ve topu arka direkteki Felipe Caicedo'ya aktardı. Bomboş pozisyonda topla buluşan Levanteli forvet, düzgün bir vuruşla eşitliği sağladı.

İkinci yarıya iyi başlayan Brezilya, 48. dakikada Neymar ile tekrar skor üstünlüğünü ele geçirdi. Ganso'nun akıl dolu pasında savunmanın arkasına sızan genç golcü, topu filelere yollayarak turnuvadaki ilk golüne imzasını attı. Pes etmeye niyeti olmayan Ekvador ise, 58. dakikada yine skora denge getirdi. Penaltı noktası üzerinden şık bir vuruşla Julio Cesar'ı avlayan Caicedo, takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti.

Bu golden sadece iki dakika sonra Pato ile bir kez daha öne geçen Sambacılar, 71. dakikada dördüncü golü de bularak iyice rahatladı. Maicon ve Robinho işbirliğinde düzenlenen atakta klas hareketlerle ceza sahasına ilerleyen Brezilya, Neymar ile maçını skorunu tayin ederek adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

Bu galibiyetle Brezilya çeyrek finalde Paraguay'ın rakibi olurken, Ekvador ise turnuvaya veda etti.