Tff Başkanı Aydınlar, Şakar‘ı Hastanede Ziyaret Etti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Şike soruşturmasında gözaltına alınan ve halen hastanede tedavisi süren Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar‘ı ziyaret etti.

TFF Başkanı Aydınlar, gözaltına alındıktan sonra kalp ritim bozukluğu ve nefes darlığı şikayeti üzerine 3 gün önce hastaneye kaldırılmıştı. TFF Başkanı Aydınlar bu akşam saat 21.00 sıralarında Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar‘ı tedavi gördüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde ziyaret etti. Halen Kroner Yoğun Bakım servisinde tedavisi süren Şakar‘ı yoğun bakımda ziyaret eden Aydınlar,‘ı Trabzonspor‘un eski yöneticiler karşılarken ziyareti yaklaşık 1 saat sürdü.

Şakar‘a geçmiş olsun ziyareti için geldiklerini belirten Aydınlar, "Nevzat bey yoğun bakımda. Bizzat geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bizim ziyaretimiz hızlı oldu. Yoğun bakımda biliyorsunuz fazla kalınmıyor" dedi.

Galatasaray Spor Kulübü‘nün resmi wep sitesinde yaptığı açıklamanın sorulduğu Aydınlar, "Bütün bunlara gerek yok arkadaşlar. Federasyon Türk futbolunun çatı kuruluşudur. Federasyon bir takım kararlar alıyor. Bu kararlar Türk Futbolunu bağlar. Tüm kulüpleri de bağlar. Biz bu sürecin en sağlıkla şekilde yürütülmesini istiyoruz. Herkes konuşurken dikkatli olmalı ve bu tür polemiklere kimsenin girmesini istemiyoruz. Aslında hem UEFA nezdinde, hem kulüpler nezdinde, hem de kamuoyu nezdinde aldığımız kararlar

tasvip görüyor. Ben şahsen herkesin de bu kararlara saygı göstermesini bekliyorum. Yine herkesten soğuk kanlı ve sakin davranmalarını talep ediyorum" diye konuştu.

Soruşturma sürecini yakından takip ettiklerini ifade eden Aydınlar, "Hala gözaltına yöneticiler var futbolcular var. Sadece şu anda izliyoruz. Henüz elimizde herhangi bir belge yok. Dolayısıyla bu süreci bekliyoruz. Belgeler bize ulaştıktan sonra da gerekli işlemleri yapmaya başlayacağız. Sadece bilgi kirliliği var. Medyadan takip ediyoruz. Bir takım isimler geliyor. Bir takım insanlar gözaltına alınıyor. Bir takım insanlar tutuklanıyor. Bunların hangi maçlarla ilgili, konu nedir net bilmiyoruz. En

doğru belgenin savcının iddianamesinin olacağını düşünüyoruz. Daha önce Avrupa‘daki örneklerine Bakıyoruz. Orda ne yapmışlar biz ne yapıyoruz" diye konuştu.

Aydınlar, "UEFA ile temas halindeyiz ne yapmamız gerektiğini konuşuyoruz. Türkiye böyle bir süreçle ilk defa karşılaşıyor. Dolayısıyla herkes gerçekten anlayışlı sabırlı ve sağduyulu olmalı" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA