Şili: 1 - Peru: 0

Copa America C Grubu'nda Peru'nun uzatmalarda kendi kalesine attığı golle galip gelen Şili, grubu lider tamamlayarak çeyrek finale yükseldi.

Copa America (Son Detaylar)

Copa America'da Peru'yu 1-0'la geçen Şili, C Grubu'nu lider tamamlayarak çeyrek finallere yükseldi. Peru'nun uzatma dakikalarında kendi kalesine attığı golün stoper Aldo Corzo'nun sakat olduğu sürede gelmesi, oyuncunun takımı için ne kadar üstün bir katkı sağladığının göstergesiydi.

Claudio Borghi'nin takımda dokuz değişiklik yapmasına rağmen, Şili ilk dakikalardan itibaren oyuna hakimiyetini kurdu. Jean Beausejour'un koşusu güzel bir pasla tamamlandı, ama Esteban Parades'ten bitirici vuruş gelmedi. Humberto Suazo bu atağı takip edip sert bir şut çıkardı, ama Peru defansından seken top az farkla auta gitti.

Bununla birlikte Peru kontra atakta Aldo Corzo ile sağ kanattan tehlikeli geldi, ama vuruşu kaleyi bulmadı. Perulular daha sonraki ataklarında ise ofansif oynayan rakibini cezalandıracak kadar becerikli olamadı.

Şili oyunun kontrolünü yine eline geçirdi, ama oyunun başındaki etkinliğini kaybetti. Waldo Ponce'un ofsaytla kesilen atağından sonra ilk yarı sona erdi.

İkinci yarıda da Şili etkinliği devam etti. Luis Jimenez'in isabetli ortasında Parades topu yan ağlara vurdu ve bir pozisyon daha heba oldu.

58. dakikada oyuna giren Alexis Sanchez ceza sahasına soldan hızla girip uzak köşedeki Humberto Suazo'ya pasını çıkardı, ama Peru defansı son anda müdahele ederek son vuruşu engelledi.

62. dakikada sinirler gerildi, Peru'dan Giancarlo Carmona, Şili'den Beausejour kırmızı kart görerek takımlarını 10'ar kişi bıraktılar.

Dakikalar ilerlerken Şili daha çok risk almaya başladı ve zaman zaman Peru ataklarında sıkıntılı anlar yaşadı. Ancak 90+2'de kullanılan kornerde André Martín Carrillo Díaz topu kendi kalesine göndererek Şililere büyük sevinç yaşattı.
C Grubu'nu lider bitiren Şili böylece çeyrek finalde ev sahibi ekip Arjantin'le karşılaşmaktan kurtuldu. Peru ise Uruguay'ın ardından üçüncü sırada kalarak turnuvaya veda etti.