Osmaniye’De İlk Kez Yamaç Paraşütü Heyecanı Yaşandı

Türk Hava Kurumu Osmaniye Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü (TOHAD) tarafından düzenlenen Yamaç Paraşütü Eğitimleri tamamlandı.

Türk Hava Kurumu Osmaniye Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü (TOHAD) tarafından düzenlenen Yamaç Paraşütü Eğitimleri tamamlandı.

    İlk kez düzenlenen ve yaklaşık 2 ay süren kursa 10 kişi katıldı. Eğitimler Yamaç Paraşütü Eğitmeni Mehmet Karaömer tarafından verildi.

    Teorik ve pratik olarak sürdürülen eğitimler hakkında bilgi veren TOHAD Başkanı Eyüp Hakan Dingil, yamaç paraşütü kurslarının bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

    Osmaniye’nin dağ yamaçlarının eğitimler için çok uygun bir coğrafi yapıya sahip olduğunu belirten Dingil, burada uluslar arası yamaç paraşütü şampiyonası için yarışmalar düzenleyeceklerini kaydetti. İkinci gurup eğitimler için kayıtların sürdüğü bildirildi.

    Eğitmen Mehmet Karaömer, yamaç paraşütü sporunda kurallara uyulduğu takdirde herhangi bir riskinin olmadığını vurgulayarak şöyle dedi:

    “Kurs süresince öğrencilerimize, meteoroloji, aerodinamik kanat hâkimiyeti gibi temel havacılık kurallarını öğretiyoruz. Yer eğitimlerini Fakıuşağı Mahallesi Yurtkur civarındaki boş arazide yaptık. Yamaç uçuşları ise Türkiye’de sayılı uygun tepelerden biri olan Sakızgediği Köyü civarındaki Eyhadin tepesinde yapıldı. Bu kursu tamamlayan yamaç paraşütçüleri yüksek irtifalı tepelerde performans eğitimlerine devam edecekler.”