Milli Jimnastikçi Yunus Emre Uyar, Tedavi İçin Samsun‘da

Milli jimnastikçi Yunus Emre Uyar‘ın tedavisini Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi üstlendi.

21 yaşındaki Yunus Emre Uyar, Mehmet Bey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu‘nda 3. sınıf öğrencisiydi. 21 Ocak 2011‘de Bolu‘da antrenman sırasında paralel bardan düşerek sakatlandı. Bu olay sonrasında yatağa mahkum olan milli jimnastikçinin belden aşağısı tutmuyor, ses tellerindeki sorun nedeniyle de konuşma güçlüğü çekiyor.

15 yıldır artistik jimnastik yapan ve 5 yıldır milli takım formasını giyen Yunus Emre Uyar‘ın tedavisini Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi üstlendi. 11 Temmuz‘da Sağlık Bakanlığı‘na ait ambulans uçak ile önce Ankara‘ya, ardından da Samsun‘a nakledilen milli jimnastikçinin sigortası olmadığı için tedavisi yaptırılamıyordu.

Samsun Romatem Hastanesi‘nde ilk muayenesi yapılan Yunus Emre Uyar‘ın, tedavi edilmesi gereken önemli bir sorununun olduğu ortaya çıktı. Samsun Romatem Hastanesi Başhekimi Dr. Rabia Cerrah Karanfil, Yunus Emre Uyar‘ın öncelikli olarak akciğerindeki rahatsızlığın tedavi edileceğini kaydetti. Karanfil, "Hastanemizde takip edilen milli sporcumuz Yunus Emre Uyar geldiğinde solunum sıkıntısı mevcuttu. Yapılan tetkiklerde sol akciğer kısmında havalanmanın azaldığı ve enfeksiyon olduğu saptandı. Sporcumuz için

göğüs hastalıkları konsültasyonu istendi. Sporcumuzun akciğerle ilgili problemi ciddi sağlık sorunu oluşturabileceğinden öncelikli olarak akciğer solunumu tedavisi için göğüs hastalıkları bölümünde yapılacak tedavi sonrası rehabilitasyon programına devam edilecek" dedi.

Dr. Rabia Cerrah Karanfil, milli jimnastikçiye daha önce geniş kapsamlı nörolojik rehabilitasyon yapılmadığını belirtti. Karanfil, "Göğüs hastalıklarındaki tedavisinin ardında nörolojik rehabilitasyon programı başlanacak. Tedavideki amacımız sporcumuzu kendi bakımını yapabilecek aşamaya getirmek. Daha önceden bu tip rahatsızlıklarda umut kapısı yurt dışı olarak görülürdü. Fakat artık Türkiye‘de özellikle felçli hastalarda rehabilitasyon programı en üst düzeyde ve en iyi şekilde yapılmaktadır" diye

konuştu.

Dr. Rabia Cerrah Karanfil, Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi‘nde milli sporcuya geniş kapsamlı bir rehabilitasyon tedavisi uygulayacaklarını dile getirdi. Karanfil, sözlerini şöyle tamamladı: "Fizyoterapi, solunum ve yutkunma rehabilitasyonu, ergo terapi, lokomat ile robotik rehabilitasyon uygulamaları planlanmaktadır. Bu hastalığa bağlı daha önce gelişmiş komplikasyonların sekelleri için ve muhtemel komplikasyonları için multidisipliner bir yaklaşımla hastamız takip edilecektir."

Kaynak: İHA