Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz Altın Kemeri Babasına Götürdü

650. Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri‘nde altın kemerin sahibi olan başpehlivan Ali Gürbüz, baba ocağı Korkuteli‘de konvoylar eşliğinde karşılandı. Ali Gürbüz karşılama sonrasında kazandığı kemeri, Elmalı ilçe mezarlığında defnedilmiş olan eski Kırkpınar Başpehlivanlarından babası Recep Gürbüz‘ün mezarına götürüp dua etti.

Baş pehlivan Ali Gürbüz, beraberinde Baş altında final yaparak Başpehlivanlığa yükselen Hasan Cengiz, Küçükorta Ali Topal, Ayak Okan Acar, Ayak 3.‘sü Emre Topal, Tozkoparan Mustafa İyidağ, Deste 3.‘sü Fatih Üstündağ, Minik Murat Yılmazlar ve Minik Kemal Yılmazlar ile birlikte konvoylar eşliğinde Korkuteli İlçesi‘ne geldi. Pehlivanları büyük bir coşku ile karşılayan Korkutelililer araç konvoyları ile davul zurnalarla ve klakson sesleri ile pehlivanlarına ilçe merkezine kadar eşlik etti.

İlçe girişinde yine halkın büyük ilgisi ile karşılan Ali Gürbüz ve diğer pehlivanlar, kendilerini tebrik edenler, alınlarından öperek kutlayan Korkutelililer nedeniyle sık sık duraklamak zorunda kaldılar. Cadde kenarlarına çıkarak kendilerini alkışlayan esnaflara ev vatandaşlara el sallayarak ve omzundaki Altın Kemeri gururla taşıyarak karşılık veren Ali Gürbüz daha sonra Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önüne getirildi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende önce saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Korkuteli Belediye Başkan Vekili Ali Kocabörek‘in ve ardından Korkuteli İlçe Kaymakamı Erkan Karahan‘ın pehlivanlara hitaben yaptığı "Hoşgeldiniz" ve tebrik konuşması yaptılar. Sonrasında Korkuteli Belediyesi tarafından Kırkpınar‘da derece yapan bütün pehlivanlarımız için hazırlanan Cumhuriyet altınları ile çeşitli ödüller Korkuteli‘nin pehlivanlarına protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Altın Kemer‘li Başpehlivan Ali Gürbüz, "Babasından sonra Altın Kemeri Korkuteli‘ne tekrar getirdiği için büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu Altın Kemeri ben Korkuteli için, Elmalı için, Antalya için kazandım. Sizler için kazandım. Sizleri burada görmek, beni gururlandırıyor ve daha çok mutlu ediyor. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bura‘dan Elmalı İlçesine geçen Ali Gürbüz, annesi Hatice Gürbüz ve pehlivan olan dedesi Mehmet Öztürk ile birlikte babasının mezarı başında dua etti. Anne Hatice Gürbüz burada gözyaşlarını tutamadı.

Gürbüz daha sonra Mehteran eşliğinde Cumhuriyet meydanına geçti. Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, Başpehlivan Ali Gürbüz‘e 10 adet Cumhuriyet altını hediye etti.

Ali Gürbüz‘ün başpehlivan olan babası Recep Gürbüz, 1988 yılında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri‘nde altın kemer kazanmıştı.

Kaynak: İHA