Gsgm Gençlik Hizmetleri Dairesi Gurbetçileri Taksim‘e Topladı

32 ülkeden 1200 genç İstanbul’da biraraya geldi. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı ‘Dünya Kültürleri ve Gençlerinin İstanbul Buluşması’ gerçekleşti.

32 ülkeden 1200 genç İstanbul’da biraraya geldi. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı ‘Dünya Kültürleri ve Gençlerinin İstanbul Buluşması’ gerçekleşti.

    Gençlerin yaratıcı, kültürel ve sanatsal aktivitelere olan isteklerini destekleyen vizyonuyla hizmet veren GSGM Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nca hazırlanan ‘’Dünya Kültürleri ve Gençlerinin İstanbul Buluşması’’ bu yıl 3. defa düzenleniyor.

    Gençlerin biraraya geldiği şölenin açılışı da görkemli oldu. Mehteran ekibinin önderliğinde, yerli ve yabancı tüm grupların katılımıyla İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen kortejle başlayacak etkinlikler, Taksim Meydanı’nda devam etti. Açılışa Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Adnan Gül de katıldı.

    Cumartesi akşamına kadar sürecek olan ve 32 ülkeden bin 200 gencin katıldığı etkinliğin açılış töreni Taksim Meydanı’nda yapıldı. Türkiye’nin de 12 farklı yöresinden gelecek gençlerle birlikte yurt dışından gelecek olan gençler İstanbul’da bir kültür mozaği oluşturacak.

    Etkinlik için Taksim Meydanı’nda kurulan büyük buluşma meydanı coşkulu anlara sahne olacak. Ayrıca dünya gençlerinin Sultanahmet Anfi Tiyatro’da da çeşitli gösterileri olacak.

Medeniyetlerin ve kıtaların buluştuğu “2010 Avrupa Kültür Başkenti” İstanbul’u, ülkemiz ve dünya ülkelerine tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen bu etkinlikte çeşitli gösteriler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

    Atölye çalışmalarında gençler ebru, keçe, cam üfleme ve seramik gibi geleneksel sanatlarımızın uygulamalarına katılarak geleneksel el sanatlarımızı bizzat yaşayarak öğrenme fırsatı edinecekler. Ayrıca kendi tasarımlarıyla İstanbul temalı baskılı tekstil ürünleri üreterek etkinliğin daha da renkli geçmesine katkıda bulunacaklar. Bunun yanında gençler topaç çevirme, ip atlama, seksek, birdirbir, yakar top gibi ‘Geleneksel Türk Sokak Oyunlarımızı’ oynayacaklar. Etkinlik süresince tüm katılımcılara boğazın incisi İstanbul gezdirilip, tarihi ve kültürel miraslarımızın tanıtımı da yapılacak.

    Ayrıca program dâhilinde Türkiye’nin ilk ‘Taşınabilir Anadolu Kültür Müzesi” de Taksim Meydanı’nda hizmete açılarak, yerel halkın ziyaretine sunulacak.

    Etkinlik çerçevesinde, ülkelerin halk oyunları ekiplerinin bir hafta boyunca her akşam 20.00-24.00 saatleri arasında Taksim Meydanı’nda İstanbullulara sunacağı gösterilerilerle devam edecek. Ayrıca festival boyunca her akşam çeşitli grupların konserleri buluşmayı şenlendirecek.

    Buluşmanın son günü gösteri ekipleri ve müzik grupları, gerçekleştirecekleri “Farklı Seslerde ve Renklerde İnsanların Kalbindeki Ortak Sevgi: İstanbul” galasıyla yerli yabancı meydanı dolduran binlerce kişiye muhteşem bir gece yaşatacak.