Aykut Kocaman: Yükümüz ağır, gücümüz büyük

Fenerbahçe'nin hocası Aykut Kocaman, TFF'den gelen müjdeli haberi aldıktan sonra bazı oyuncularıyla görüş alışverişinde bulundu. Başarılı çalıştırıcı, Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olmalarının sorumluluklarını artırdığına dikkat çekerek, "Artık hedeflerimize odaklanalım" dedi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı, "aynen devam" kararıyla derin bir, "oh" çekti. Kocaman, TFF'nin aldığı kararı, kamp için gittikleri Düzce Topuk Yaylası'ndan, Can Bartu Tesisleri'ne dönmelerinden kısa bir süre sonra öğrendi.

Spor Toto Süper Lig'in planlandığı gibi başlamasına karar verilmesi ve Şampiyonlar Ligi'ne katılabilecek olmaları nedeniyle yüzü gülen sarı-lacivertli teknik adam, Can Bartu Tesisleri'nde bazı oyuncularıyla görüş alışverişinde bulundu. Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan gidecek olmalarının yaşananlar nedeniyle sorumluluklarını artırdığına dikkat çeken Aykut Kocaman, "Yükümüz ağır, ama gücümüz de büyük. Bundan sonra sadece hedeflerimize odaklanmalıyız" ifadelerini kullandı.

Kocaman, Futbol Federasyonu'nun aldığı karardan duyduğu memnuniyeti de ifade etti. Başarılı hocanın, şike soruşturmasıyla ilgili yaşanan süreç sonunda tamamen aklanacaklarına olan inancını da dile getirdiği vurgulandı.

Aykut Kocaman bugün de Belçika kampına götüreceği oyuncularla bir toplantı gerçekleştirecek. Fenerbahçe'nin teknik patronu, kendilerine büyük destek veren sarı-lacivertli taraftarların yüzünü güldürmek için bütün futbolculardan işlerine dört elle sarılmalarını isteyecek.

Topuk Yaylası kampını tamamlayarak İstanbul’a dönen Fenerbahçe hazırlıklar kapsamında üçlü turnuvaya katılmak için bugün Belçika’ya gidiyor. Sarı-lacivertli takım, Brüksel yakınlarındaki Tubize Stadı’nda 14-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak turnuvada, Hollanda ekiplerinden Twente ve Belçika temsilcisi Standard Liege ile karşılaşacak. Turnuvadaki ilk maçını yarın saat 21.00’de Twente ile yapacak Fenerbahçe, Cumartesi günü ise aynı saatte Standard Liege ile oynayacak.

“Beş günde beş eylem” planı yapan taraftarlar ilk olarak bu sabah Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Brüksel’e gidecek Fenerbahçe’yi uğurlamak için özel bir organizasyon düzenledi. Taraftarın havalimanına giderek, takıma sevgi gösterisinde bulunacakları bildirildi. Sarı-lacivertli ekibin dün akşam Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde yaptığı idmanı ise tüm yöneticiler izledi.