Aykut Kocaman Ve Dia‘nın Basın Toplantısı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Brüksel‘deki turnuvayla birlikte futbol dışı gündemden futbolun içine doğru adım atacaklarını söyledi. Kocaman, turnuvada güçlerini test edeceklerini de belirtti.

Aykut Kocaman ve Senegalli oyuncu Issiar Dia, 3‘lü Turnuva öncesi, Sarı-lacivertli takımın konakladığı otelde bir basın toplantısı düzenledi. Konuşmalarına Dia ile ilgili düşüncelerini aktararak başlayan Aykut Kocaman, "Dia, sezon başı hazırlığı yapmadı. Takımlarımızın oyunları önemli. Bizde bireysellik öne çıkıyor. Dia gibi, Stoch gibi oyunculara fazla yük biniyor, daha fazla yük alıyorlar. Bu anlar da sakatlıkları yoğunlaşıyor. Dia, sprinter bir oyuncu. Sürekli top taşıma durumu sakatlığı artıran

etkenlerdendir. Dia ve Stoch, geldikleri takımlarda ilerideki üç oyuncudan birisi olarak oynuyorlardı. Kendi beklerinden sorumlu olarak belli bir kulvarda oynuyorlardı" dedi.

"GÜCÜMÜZÜ TEST EDECEĞİZ"

Turnuvayla ilgili olarak ise Kocaman, "Bir önceki sezon Trabzonspor maçıyla şampiyonluğu yitirmiştik, son hafta. Son derece sorunlu geçen bir yaz sezonundan sonra göreve ben getirilmiştim. Kamp verimli geçmemişti. Ama geçen sezon Belçika‘da başlayıp, Sivas‘ta başarılı bir şekilde sezonu bitirdik. Yine Belçika‘ya geldik. İki değerli rakiple karşılaşacağız. Futbol dışı gündemden futbolun içine doğru adım atacağız artık. Pek çok oyuncumuzu getiremedik. Ufak tefek sakatlıkları olan oyuncularımızın dışındaki

bir kadro ile yavaş yavaş futbol sahasındaki gücümüzü test etmeye çalışacağız. Umarım sağlıklı ve başarılı bir sezonun başlangıcı olur" dedi.

"FUTBOLUN DIŞINDA HER ŞEY VARDI"

Transfer konusunda ise Kocaman, "Özellikle geçen hafta başından bugüne kadar geçen süreç, futbolun dışındaki her şeyin içinde olduğu bir süreçti. Aklımızda ne transfer adına ne de futbol adına bir şey yoktu. Ama artık futbolun içine giriyoruz Transfer ile ilgili çalışmalarımız da başlayacak. Takviye yapmamız gerektiği aşikar. Nasıl bir takviye yapmamız gerektiğini dönünce ayrıntılı biçimde şekillendireceğiz. Nitelik olarak değil sayısal olarak da transfere ihtiyacımız var" diye konuştu.

"LİGE KADAR ODAKLANMAMIZI TAMAMLAYACAĞIZ"

Kocaman önlerindeki program hakkında ise "Şu an için toparlandık demek doğru olmaz. Tamamen futbolun içine odaklanmaya başlayacağız. Çok tecrübeli oyunculara sahibim. Neyin ne demek olduğunu onlar en az benim kadar biliyorlar. İstanbul‘a döndükten sonra önce Süper Kupa, arkasından da ligin açılış maçına kadar odaklanmamızı tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

"YOBO KONUSUNDA FİKRİM DEĞİŞMEDİ"

Kocaman, Joseph Yobo ile ilgili olarak ise "Yobo ile ilgili son konuşmayı medyadan öğrendim. Fikrinin değiştiğini basından öğrendim. Ancak geçen sefer söylediğimden farklı düşünmüyorum. Takımda olmasını istiyorum. Tek engel Everton değil, Yobo‘nun da düşüncesinin değişmesi gerekecek. Yobo konusunda talebimiz olacak ama nasıl sonuçlanacak ben de merak ediyorum" dedi.

Toplantıda açıklamalar yapan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Issiar Dia ise şunları söyledi:

"Burada bulunmaktan, özellikle de Fransızca konuşulan bir ortamda olmaktan mutluyum. Buraya, hazırlık döneminin bir parçası olan hazırlık maçlarını oynamaya geldik. Oynayacağımız maçların zorluk derecesi yüksek. Rakiplerimiz önemli takımlar. Bize, Şampiyonlar Ligi‘ne hazırlık açısından yol gösteren, harita niteliğinde maçlar olacak. İyi sonuç almak isteriz ve lige hazır biçimde girmek isteriz. Geçen sezon özellikle transfer görüşmelerinin biraz uzaması, sonradan netleşmesi nedeniyle sezon başı

hazırlıklarına katılamadım. Çok önemlidir sezon başı çalışmaları. Sakatlık önleyici niteliği de vardır. Biraz uyum sorunu da yaşadım ama bunlar geçmişte kaldı. Amacım, bu sezon istikrarlı oynayıp üst düzeyde takımıma katkıda bulunmak. Sezon bittikten sonra teknik heyetimiz bize tatil için antrenman programı verdi. Ben bunu harfiyen uyguladım. Kendimi bu nedenle şimdi iyi hissediyorum. Çok iyi bir takımımız var. Büyük hedeflerimiz var, ben de bu hedeflerin bir parçası olmak istiyorum. Kolay

sakatlandığım doğru değil. Şu anda takımı ve hocamızı tanıyorum, uyum sürecini atlattığım bir dönem yaşıyorum. Bu sezon çok farklı olacak. Ben kendimi geliştirmek için çaba harcıyorum. Beni yargılayacak hocamızdır. Santos ve Lugano ile ilgili düşüncelerim belli. Lugano geçen sezon ikinci yarıda bir maç oynamadı, Santos da bir maç dışında 90‘ar dakika oynadı. Ayrılmalarını istemem. Oyuncu verme konusunda bir kademe daha dikkatli davranmamız gerekiyor. O duyguyu taraftarımıza yaşatmamalıyız. Sınırları

aşan bir teklif gelirse o başka bir şey olur. O bölgede zaten çok eksiğimiz var. Orayı tamamlamaya çalışıyoruz. Oyuncu kaybetmeyi düşünmüyoruz."

Sarı-lacivertli takım, TSİ 20.00‘de başlayacak ve basına kapalı gerçekleştirilecek antrenmanla turnuva öncesi hazırlıklarını tamamlayacak.

Kaynak: İHA