Adıyaman Spor-Der Başkanı Yusuf Babar Şike İddialarını Yanıtladı

Adıyaman Spor-Der Başkanı Yusuf Babar, şike iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Babar, iddiaların diğer spor dallarına da uzamamasını temenni ettiklerini söyledi.

Adıyaman Spor-Der Başkanı Yusuf Babar, ülkenin en büyük kulüplerin başkanlarının ve yöneticilerinin de içinde bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınarak tutuklandığı operasyonun ‘Temizlik‘ anlamına geldiğini ifade etti. Milyonlarca taraftarı olan köklü kulüplerin bu tür iddialara maruz kalmaları ve yöneticilerinin bu tür gayri ahlaki davranış içerisinde bulunmalarının kendilerini üzdüğünü belirten Babar, bu yaşananların sadece iddiadan ibaret olmasını temenni ettiklerini kaydetti.

Babar, "Sporun dostluk ve kardeşlik içerisinde, adil ve centilmenliğe uygun olması gerekir. Emek hırsızlığını önlemek açısından çıkartılan yasa çok önemlidir. Varını yoğunu harcayan, her türlü desteği veren toplumun her kesiminin yağmur çamur demeden maçlara gelen cefakar taraftarın ve o müsabakalarda oynayan ağır işçi sınıfındaki sporcu kardeşlerimizin alın terinin, emeğinin çalınması anlamına gelir. Adı ‘Temiz Kramponlar‘ olan bu operasyonun, ‘Temiz Eldivenler‘, ‘Temiz Minderler‘, ‘Temiz Fileler‘,

‘Temiz Potalar‘ şeklinde dizi filimler gibi inşallah arkası gelmez" dedi.

Kaynak: İHA