12 Dev Adam, Hazırlıklarını Sürdürüyor

A Milli Basketbol Takımı Litvanya‘da düzenlenecek olan 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Antalya‘daki üçüncü antrenmanını yaptı. Milliler antrenmanda teknik ve taktik ağırlıklı çalıştı.

A Milli Basketbol Takımı Litvanya‘da düzenlenecek olan 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında üçüncü antrenmanını Kepez Erdal Öner Spor Salonu‘nda gerçekleştirdi. 12 Dev Adam, ilk 15 dakikası basına açık tutulan antrenmana kondisyoner Ozan Şirikçi gözetiminde yapılan harekete hazırlık, fonksiyonel ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra Baş Antrenör Orhun Ene ve Antrenör Alaeddin Yakan yönetimindeki basketbol idmanına geçildi. A Milliler bu bölümde hızlı hücum geçişleri, setler, oyun

düzenleri, şut ve serbest atış çalışması yaptı. 12 Dev Adam‘ın 1 saat 45 dakika süren antrenmanını A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay ile Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş da yakından takip ediyor.

Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Milli Takım oyuncularından Ömer Onan, Antalya‘da güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, "Ağır antrenmanlar öncesi burada hazırlık yapıyoruz" dedi. Hedeflerinin olimpiyatlara katılmak olduğunu vurgulayan Onan, "Şampiyonada final oynayabiliriz, yada direkt katılabiliriz. Aksi bir durumda ön eleme oynayacak sıralamanın içinde olmak istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz var. Bu durum bizim üstümüzde bir stres yaratmaz. Zaten takımımızın hepsi tecrübeli

oyuncu. Elimizden gelen her şeyi sahaya yansıtıp en iyi sonuçları alacağız" diye konuştu.

Sinan Güler ise, Antalya‘ya üç senedir geldiklerini ve moral depoladıklarını, yeni arkadaşların takıma katılmasıyla birlikte keyifli bir kap dönemi geçirdiklerini söyledi. Güler, "Her zamanki hazırlıklarımız gibi Avrupa Şampiyonası‘na hazırlanacağız. Olimpiyatlara katılmak isteyen herkes bu şampiyonaya daha iyi hazırlanacaktır. Biz daha iyi hazırlanıp olimpiyatlara katılıp, hatta madalyayı ülkemize getirmek istiyoruz. Geçen seneki Dünya ikinciliğini kazanmamız bizi ayrıca motive ediyor" şeklinde konuştu.

Ayrıca hafif sakatlığından dolayı dün antrenmana katılmayan Kerem Tunçeri bugün takımdaki yerini aldı.

Kaynak: İHA