Serdal Adalı: Beşiktaş Bu Soruşturmadan Temiz Çıkacak

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve Futbol Komitesi Başkanı Serdar Adalı, şike soruşturması kapsamında ifade vermek üzere emniyet müdürlüne geldi. Havutçu ve Adalı şüpheli sıfatıyla ifade verecek. İddiaları yalanlayan Adalı, "İfade vermeye geldim. Beşiktaş, bu soruşturmadan temiz çıkacak" dedi.

Şike soruşturması kapsamında Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Futbol Komitesi Başkanı Serdar Adalı, Beşiktaş eski Menajeri Sinan Engin, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, İstanbul Büyükşehir Belediyespor‘lu futbolcular İbrahim Akın ile İskender Alın‘da şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere emniyet müdürlüğüne davet edilmişti.

İfadeye çağrılan kişiler arasında yer alan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, saat 10.00 sıralarında beraberindeki iki avukatla emniyet müdürlüğüne geldi. Havutçu, burada gazetecilerin ısrarlı sorularına yanıt vermedi. Havutçu‘nun emniyete geldiği sıralarda Futbol Komitesi Başkanı Serdar Adalı da emniyete giriş yaptı. İddiaları yalanlayan Adalı, "İfade vermeye geldim. Beşiktaş bu soruşturmadan temiz çıkacak" diye konuştu.

Öte yandan, Belediyesporlu futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın sabah erken saatlerde ifade vermek emniyet müdürlüğüne geldi. İfade için emniyete gelen iki futbolcu daha sonra gözaltına alınarak sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Sağlık kontrolünden geçirilen Akın ve Alın daha sonra tekrar Emniyet Müdürlüğü‘ne geri getirildi. Her iki futbolcu burada sorulan soruları yanıtsız bıraktı.

Şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan TFF eski Başkanı Mahmut Özgener ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener‘in ifadeleri tamamlandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan diğer şüphelilerin sorgusu ise halen sürüyor.

Kaynak: İHA